Valgamaa võitis talimängudel väikemaakondade hulgas teise koha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Aigro ja Maarja Aigro
Ene Aigro ja Maarja Aigro Foto: Rein Leppik

Põlvas toimunud Eestimaa XI talimängudel võistlesid kõigi maakondade ja ning 28 linna ja 76 valla esindused suusatamises, orienteerumises, males, kabes, lauatennises ning meeste ja naiste korvpallis. Otepää on mängude põhjal Eesti parim suusavald, teatas Valgamaa Spordiliit.


Suurtest maakondadest võitis Ida-Virumaa, väikestest Järvamaa. Valgamaa sportlased said Võrumaa ees teise koha.

Väiksematest valdadest lõpetas Palupera 5. ja Sangaste 18. kohaga. Suuremate valdade grupis osales Otepää lisaks suusatamisele, mis ülekaalukalt võideti, vaid korvpallis - kokkuvõttes tuli tagasihoidlik 29. koht. Väikeste valdade hulgas kuulus üldvõit Kernu ja suurte hulgas juba tavapäraselt Tartu vallale.

Väikelinnade arvestuses oli Tõrva kuues ja suurematest linnadest Valga seitsmes. Võitsid vastavalt Paide ja Kohtla-Järve.

Otepää vald sai esikoha suusatamises. Individuaaldistantsil osales ligemale 700 suusatajat, nende hulgas mitmed Eesti koondvõistkonna liikmed. Viis esikohta said Otepää valla suusatajad: Maribel Tamm (TB), Keidi Kütt (TC), Ene Aigro (NV I), Gunnar Kruus (PB) ja Hans Teearu (PA). Teise koha võitis Marju Meema (TB) ja kolmanda Marten Pulles (PC) ning Kalju Ojaste (MV I).

Teatevõistlustel olid meie suusatajad parimad poiste B- (Keit Rootsmaa, Gunnar Kruus ja Taavi Lehemaa), poiste C- (Mattias Jõgi, Marten Pulles ja Mats Karo), tüdrukute B- (Marju Meema, Keidi Kütt ja Kristiine Aluvee), tüdrukute C- (Kristin Peterson, Maribel Tamm ja Marielmerlii Pulles), poiste A- (Marko Liiva, Hans Teearu ja Ardo Kuus) ning naiste sõidus (Maarja Aigro, Liis Kalda ja Teele Tiidt).

Suusaorienteerumises peeti maakondade arvestust, Valgamaa sai 5. koha. Kahekordseks võitjaks tuli N14 klassis Silvia Luup Otepäält. Naisveteranidest võitis lühirajal esikoha Pille Illak Tsirguliinast. Samas vanuseklassis oli Liivi Parik Otepäält sprindis kolmas.

Noorte jalgpalliturniiril said Valgamaa poisid 7. ja 14. koha.

Kõik tulemused on üleval www.joud.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles