Rängas bussiõnnetuses hukkus kaks meest - vigastatuid on kümme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

7. veebruari öösel hukkus Valgamaal Läti bussiga juhtunud liiklusõnnetuses kaks inimest, kümme sai vigastada. Bussis oli kokku 31 reisijat.

Laupäeval, 7. veebruaril kella 2.50 paiku juhtus liiklusõnnetus Valgamaal, Õru vallas, Jõhvi-Tartu-Valga mnt 195,4 km-l, kus Läti reisibussi juhtinud Läti kodanik Alberts (s 1955), ei tulnud libedate teeolude ja ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu sõiduki juhtimisega toime.

Buss kaldus parempoolses kurvis vastassuuna vööndisse ning sõitist teel välja kraavi ja vajus vasakule küljele. Bussis viibis 31 reisijat.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkusid sündmuskohal bussis reisijatena viibinud Läti kodanikud Vjaceslavs ( s 1985) ja Janis ( s 1953).

Tartu haiglasse toimetati ravile Maris ( s 1943). Valga Haiglasse toimetati ravile Andrejs ( s 1957), Ivars s (1954), Ljudmilla ( s 1942, Askars ( s 1961), Janis ( s 1959), Agris (s 1980), Vladimirs (s 1959), Lauris ( s 1981) ja Oskars ( s 1982)

Bussijuht oli kaine ja omas vastava kategooria sõiduki juhtimise õigust ning oli turvavööga kinnitatud.

Sõiduki rehvid vastasid nõuetele. Asfaltkate oli väga jäine ja libe.

Politsei rõhutab, et ei tohi alahinnata ilmastiku heitlikkust - tuleb arvestada teeolusid ja nähtavust ning valida kõige turvalisem ja ohutum viis liiklemiseks.

Lõuna politseiprefektuuri kommunikatsiooni juht Remo Perli ütles, et Valga haiglas olevad kannatanud said kergemaid vigastada, kuid Tartus ravil oleval inimesel on tõsisemad vigastused.

Õnnetusest vigastamatult pääsenud reisijad on jõudnud tagasi Lätti, märkis Perli.

Ta lisas, et esialgseil andmeil olid bussireisijad teel Peipsi järvele kalale.

Lõuna-Eesti päästekeskuse operatiivkorrapidaja sõnul oli kohal kolm päästeautot ning kokku üheksa kiirabiautot.

Tartust oli sündmuskohal neli kiirabiautot ning Antslast, Elvast, Otepäält, Tõrvast ja Valgast kõigist üks kiirabiauto. Läti välisministeerium tegeleb vigastatute ja hukkunute isikute kindlakstegemisega, et võtta ühendust nende lähedastega. Samuti palutakse endast märku anda kõigil,
kelle lähedased Peipsile kalastama sõitnud bussis võisid olla.

Valka rajooni kriminaalpolitseibüroo 1. osakonna juht Janis Ermanis ütles Delfile, et avarii toimus libeduse tõttu, kuid detailsemat infot tal anda polnud.

Öösel õnnetuskohal käinud ERRi korrespondent Ragnar Kond kinnitas, et bussis olid Läti kalastajad, kes olid teel Peipsile. Bussijuht, kes oli õnnetusest pääsenud tõsisemate vigastuteta, oli juhtunus süüdistanud halba ja libedat teed.

Valga haigla ülemarst Merike Salumäe rääkis laupäeva keskpäeval, et kümnest haiglasse saabunust kaheksa lubati ambulatoorsele ravile. "Lätist tuli buss ja viis nad ära," lisas Salumäe.

Üks patsient oli intensiivravipalatis ja üks kirurgiaosakonna üldpalatis. Ülemarsti sõnul soovis üks patsient edasi Riiga ravile minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles