Paju lahingu aastapäeva tähistas üle tuhande inimese

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Paju lahingu 90. aastapäevale pühendatud mälestusüritusel osales hoolimata pakaselisest ilmast palju rahvast.


Kuigi külma vastu saadi abi Kaitseliidu poolt jagatavast soojast teest ja põlenud lõketest, pidid mõned inimesed otsima abi ka Punase Risti töötajatelt.

Pealtvaatajate silme all peeti ohtralt paukpadruneid kasutades maha ka näidislahing. Kuperjanovi jalaväepataljoni allüksused sooritasid näidislahingus rünnaku, tiibamise ja läbimurde.

Vastase tegevust imiteeris Kaitseliidu Valgamaa maleva rühmasuurune allüksus.

„Ma usun, et on õnnestunud üritus," ütles korralduskomiteesse kuulunud Meelis Kivi toimunut kommenteerides. „Kohaletulnud inimesed said ilusast päevast rõõmu tunda ja austust avaldada nende vastu, kes siin verd valasid."

Meelis Kivi hindas koha peal olnud pealtvaatajate arvuks tuhatkond inimest.

Paju lahingu aastapäeva tähistamise üritustest osa võtnud kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul jättis toimunu talle hea mulje.

„Üritus on hästi korraldatud ja tundub olevat heade ajalooliste juurtega areaalis ehk varasemate aastate kogemus lööb välja ja rahvas on vaatamata külmale ilmale heas meeleolus," rääkis Aaviksoo.

Kaitseminister sõnas, et ta ei oska küll hinnata täna maha peetud lahingut sõjalisest aspektist, aga visuaalselt ja emotsionaalselt oli toimunu tema arvates väga kena ja huvitav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles