Koorküla külaseltsingu ruumid said uue kuue

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvamaja ruumide vuntsimine maksis üle miljoni krooni.
Rahvamaja ruumide vuntsimine maksis üle miljoni krooni. Foto: Arvo Meeks

Reedel, 26. detsembril avati Koorküla külaseltsingu äsjavalminud ruumid. Nende renoveerimise käigus tuli välja mõndagi üllatavat.

Helme vallavanem Tarmo Tamm andis avatseremoonial ülevaate Koorküla rahvamaja renoveerimisest ja külaseltsingu ruumide väljaehitamisest.

«2006. aastal kohtusime siitkandi mehe Ruudi Treuga,» väitis kõneleja. «Vestluse teema oli Koorküla rahvamaja alumise korruse renoveerimine.» Treu olnud kohe nõus vastavad projektjoonised tegema.

Mitmeid üllatusi

«Renoveerimise käigus ilmnes aga mitmeid üllatusi. Olulisem nendest ehk see, et tulid välja nõukogude ajal vineeriga kinni taotud võimsad laetalad ja -lauad. Leidsime raha ja tõime need endisaegsel kujul nähtavale,» selgitas Tamm.

Aga Ruudi Treu mõtted liikusid edasi. Koorküla rahvamaja teine korrus oli ju praktiliselt täielikult välja ehitamata. Sellegi joonised tegi mees valmis.

«Ei olnud minul toona usku, et meil õnnestub nende ruumide väljaehitamiseks raha saada,» möönis vallavanem Tamm. «Olen aga seotud Helme külaseltsiga,» jätkas ta. «Hakkasime uurima, kas selts saaks Euroopa Liidult raha taotleda. Selgus, et ei saa, sest Helme asula varad kuulusid tol korral riigile.»

Vallavanem Tamm pakkus siis välja mõtte, et järsku oleks Helme külaselts nõus Koorküla rahvast aitama. «Võtsime appi Valgamaa külaelu edendaja Aili Keldo ja korraldasime kohtumise, milles osalesid Helme vallavalitsus, Helme külaselts ja loodav Koorküla külaseltsing.»

Töid toetas PRIA

Koostöös valmiski Helme külaseltsi projekt, mille sisu oli Koorküla külaseltsingu ruumide renoveerimise rahastamine. PRIA-lt tuli peagi toetusotsus. Kuna aga PRIA maksab raha tagantjärele, saadi tööde käivitamiseks raha toonaselt Hansapangalt.

Nüüdseks on need ruumid nägusad ja ajakohased. Kusjuures on tunda ka möödunud aegade hõngu. Sest ka seltsingu ruumides tulid vineertahvlite tagant nähtavale huvitavad ja omanäolised puitkonstruktsioonid, mis Ruudi Treu näpunäidete kohaselt nähtavale toodi ja ära töödeldi.

Vallavanema sõnul oli tööde maksumus veidi üle miljoni krooni. Selle hulgas oli PRIA-lt saadud 900 000 ja Helme valla omafinantseeringuna 400 000 krooni.

-------------------------

Kommentaar

Maarika Juhanson, Koorküla külaseltsingu esindaja

«Koorküla rahvas on väga tänulik nende ilusate ruumide eest. Siin on soe ja hubane. Võib arendada mitmesugust huvitegevust. Toitlustamise ja pesemise võimalused on olemas.

Kui meil õnnestuks külalistele ka veel mingit huvitavat tegevust pakkuda, oleks asi täiuslik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles