Laulu- ja tantsurahvas kogunes Tõrvasse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa laulu- ja tantsupidu "Jõudmise lugu"
Valgamaa laulu- ja tantsupidu "Jõudmise lugu" Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maakonna laulu- ja tantsupidu «Jõudmise lugu» oli seekord erakordne, sest tantsupidu oli Tõrva gümnaasiumi staadionil, laulupidu Tantsumäel.

Esimeselt peolt teisele mindi kõigi esinejatega rongkäigus.

Esines kokku 106 kollektiivi 1831 osalejaga, neist tantsupeo tegelasi 71 kollektiivi 1059 tantsija ja võimlejaga, laulupeo tegelasi 35 kollektiivi 772 laulja ja pillimängijaga.

Tantsupeo kavas oli 23 numbrit, millest 15 suvise üleriigilise noortepeo kavast, ülejäänud kaheksa numbrit teiste suurte pidude kavast, milles meie maakonna kollektiivid osalevad. C-rühmadega koos tantsisid ka külalised Rõngu keskkoolist.

Esindatud olid suured ja väikesed võimlejad ning kõik rahvatantsurühmade liigid, välja arvatud neiduderühmad. Teistest rohkem oli kõige nooremaid ja kõige vanemaid tantsijaid – lasteaedade ja 1.–2. klasside rühmi ning memmede tantsurühmi. Rahvakultuurispetsialist Eha Mandel oli rõõmus, et Valga rühm Oduvantšiki on ka eesti tantsud selgeks saanud ja esimest korda peol.

Laulupeo kavas oli 19 numbrit, neist 17 noorte laulupeo «Maa ja ilm» kavast. Kontsertmeistrid olid Helin Karja ja Piret Rips.

Täiskasvanute segakoorid laulsid koos noortekooridega noortepeo rokiploki kava. Neid saatis rokkbänd koosseisus Evald Raidma – klahvpill, Kristo Joosep – trummid, Sven Udras – basskitarr ja Aivar Lillik – kitarr. Külalisena liitus nende lauljatega Tarvastu Laulukoor.

Pühajärve puhkpilliorkester esines eraldi, maakonna rahvamuusikud koos. Peo lõpunumbrisse kaasati ka tantsijad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles