Linn tähistab sünnipäeva püssipauguga

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää raekoda
Otepää raekoda Foto: arhiiv

Sellel reedel tähistatakse Otepää linna 75. sünnipäeva.

Traditsiooniliselt algab sünnipäeva tähistamine 1. aprillil kell 10, mil lasteaia Pähklike lapsed vallavalitsusse kevadlaule esitama tulevad.

Linna sünnipäevale pühendatud ajalookonverents algab kell 12 Otepää gümnaasiumis. Ettekande Otepää minevikust teeb ajaloolane Ain Mäesalu, kes demonstreerib Otepäält leitud vana püssi koopiat ja teeb sellest ka demonstratsioonlasu.

Ettekandeid Otepää ajaloost teevad lisaks Mäesalule ka Otepää gümnaasiumi õpilased ajalooõpetaja Heivi Truu juhendamisel. Otepää Naisseltsi nukuring Nuustaku Nukk esitab gümnaasiumi eesti keele õpetaja Marika Paavo lasvastatud nukunäidendi Otepää muistenditest. Samal ajal on koolis avatud õpilastööde näitus.

Linna sünnipäevale pühendatud kontsert algab sealsamas kell 18. Kontsertosas esinevad Otepää gümnaasiumi koorid ja tantsijad, Eveko koor, Pühajärve Puhkpilliorkester, ansambel Relami.

Toimub ka valla medalite kätteandmine. Sellel aastal pälvisid selle ettevõtja Elmo Parik, Pühajärve Puhkpilliorkestri dirigent Arno Anton ja väliseestlane Paul Vesterstein.

Hiljem mängib tantsuks Rock Hotel, esinevad tantsuklubi Tango võistlustantsijad Veiko Ratase juhendamisel. Esineb ka noor mustkunstnik ja tsirkuseartist Samir Lahtinen Vihti vallast.

Linna sünnipäeval on külas ka sõprusvaldade Vihti (Soome) Ekerö (Rootsi) ja Toksovo (Venemaa) esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles