Otepää andis tõukekelgupealinna tiitli Kolkjale

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rändur Rääbis ja Otepää karu
Rändur Rääbis ja Otepää karu Foto: Kristel Kilk

Pühapäeval, 6. veebruaril toimunud tõukekelgupäeva «Kolkja kelk 2011» käigus täienes Eesti teemapealinnade maastik ühe pealinna võrra, kui Otepää omistas tõukekelgupealinna tiitli Peipsi-äärsele Kolkjale.

Kolkja on traditsiooniline vene vanausuliste küla, kus on siiani säilinud eripärane vanausuliste arhitektuur, kombed ja usk. Seal on viimase aasta jooksul algatatud uusi kogupereüritusi – lisaks «Kolkja kelgule» ka Kolkja sibulapidu – ja avatud Peipsimaa külastuskeskus, mis nüüdseks teenindanud tuhandeid külastajaid.

Kolkja lipulaevaüritus on tõukekelguvõistlus «Kolkja kelk», mis sel aastal toimus juba teist korda. Osales kokku üle 100 tõukekelgutaja, auhindu jagati nii individuaal- kui meeskondlikus arvestuses. Ürituse patroon oli Rändur Rääbis – Peipsimaad mööda ringi rändav muinasjutuline kala, kellest kujunemas piirkonna maskott.

Lisaks haaravatele võistlustele ja Eesti Kunstiakadeemia tudengite disainkelkude näitusele sai «Kolkja kelk 2011» üheks kõrghetkeks tõukekelgupealinna tiitli üleandmine Kolkjale.

Tseremoonia algas Otepää vapiloomaks maskeerunud vallavanema Andres Visnapuu sütitava kõnega, milles Kolkja rahvale pandi südame peale tõukekelgupealinna tiitliga kaasnevat suurt vastutust. Uime teemapealinnade saual hoides tõotas Kolkja delegatsiooni esindanud Rändur Rääbis tiitli igati väärikalt välja teenida. (VM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles