Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeva öösel varises kokku Valgas Pedeli jõe ääres oleva muinsuskaitselise väärtusega Ramsi veski katus. Peamine süü toimunu eest lasub sulalumel.

Valgas juhtunud tööõnnetuses tõsiselt viga saanu pääses haiglast koju. Toimunu täpsemate asjaolude väljaselgitamine alles kestab.

Alanud aasta on kogu maailmas pühendatud metsale. Eesti Metsaseltsi president Heiki Hepner rõhutas, et tegu on Eestilegi olulise ettevõtmisega, kuna mets mängib eestlaste elus tähtsat rolli.

Sedapuhku on Valgamaa elanikel võimalik Riigikogu valimistel teha valik 69 kandidaadi seast. Täpse nimekirja leiad Valgamaalasest.

Emakakaelavähi ennetusnädalal saab end günekoloogi või ämmaemanda juures visiiditasuta nõustada, kontrollida ja vaktsineerida lasta. Haigust põdenud teavad, kui ränk tõbi see on. Üks neist esitab Valgamaalases avameelse pihtimuse oma haigusest.

Möödunud aasta viimase kolme kuu jooksul viidi läbi suuremahulised veevärgitööd Riidaja ja Leebiku külas, mille tulemusena saab külarahvas kasutada puhast ja kvaliteetset joogivett.

Valgamaal sai mullu muinsuskaitseametilt toetust seitse objekti, neile eraldatud kogusumma jääb veidi alla poole miljoni krooni. Summa eest saab paraku teha vaid nii-öelda kiirabitööd.

Eesti ja Läti omavalitsuste ühine ettevõtmine sai jätku Tõrva gümnaasiumi arvutiklassis.

Kaitseliidu Otepää üksikkompanii õppeklassis toimus maakonna jõustruktuuride esindajate ja ümberkaudsete omavalitsusjuhtide ühisseminar. Räägiti, mida malev noorte kaasamise eesmärgil ära on teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles