Firmal tuleb ehk hakata busse ümber ehitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS MTG Valgas busse tutvustamas
AS MTG Valgas busse tutvustamas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maavalitsus saatis maakonnaliine teenindama hakkavale AS-le MTG kirja, soovides täpsustada, ega uutes bussides liiga vähe kohti ole.

Vihjet taolise sammu kohta kinnitas ka Valga maavalitsuse avalike suhete juht Kaja Mõts, kelle sõnul saatis maavanem Margus Lepik kirja teele pärast seda, kui AS MTG ülemöödunud reedel hotelli Metsis juures uhiuusi busse tutvustas.

Pakkumuses oli välja toodud, et 17 bussis on igaühes 45 kohta, kuid esitlusel selgus, et kohti võib olla nõutust vähem. Kokku on arvestatud nii iste- kui ka seisukohad.

Lepik paluski bussiettevõttele saadetud kirjas selgitada, miks on soetatud väiksema reisijakohtade arvuga bussid ning kuidas see liinikilomeetri tariifi mõjutab.

Vastus saabus ettevõttelt 21. detsembril. Selgitustest nähtub Mõtsa sõnul, et reisijate sõidumugavust silmas pidades suurendas AS MTG seisukohtade arvelt istekohti, mistõttu kohtade arv väheneski.

Atko Grupi, kuhu kuulub ka AS MTG, juhatuse esimees Margo Tomingas kinnitas, et nõuded saavad täidetud, nii et kohtade arvu suurendatakse vajadusel 45ni. Samas lisas ta, et kõikides esitlusel olnud bussides siiski kohti alla nõutud arvu polnud.

«Samuti kinnitati, et iste- ja seisukohtade vaheline suhe ei mõjuta liinikilomeetri tariifi,» lisas Mõts.

Bussid varustatakse maavalitsuse kinnitusel jaanuaris kaameratega, mis pidevalt ajas jälgitavad, seega on jälgitav ka busside mahutavus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles