Metsamoor avaldas kosmeetikaraamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsamoor Irje Karjus
Metsamoor Irje Karjus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Metsamoor Irje Karjus, kes seotud ka Valgas asuva Metsatarga Teemajaga, kirjutas raamatu neile, kes loodusravist lugu peavad.

Raamat «Metsamoori taimekosmeetika» sisaldab rohkem kui sada retsepti, mida Karjus aastate jooksul enda kogemuste najal kogunud. «Kirjutasin selle raamatu, sest taimede energeetikast pole veel midagi avaldatud,» ütles Karjus.

Tavaliselt inimene teab, milliseid vitamiine ja mineraale mõni taim annab, kuid Karjuse sõnul ei teata eriti, kuidas need energeetiliselt mõjutavad, kui neid puudutada või kehale asetada. «Meid ümbritsev taimeriik on väga rikkalik,» kinnitas ta.

Peamiselt on raamat suunatud naistele, kuid seal leidub ka peatükk meeste jaoks. Samas tunnistas autor, et pigem on ta seni oma esikraamatu eest kiidusõnu saanud just meestelt.

«Üks mu tuttav meesterahvas oli algul väga umbusklik ning tunnistas, et pole kunagi isegi ühtegi taimeteed joonud,» rääkis Karjus. «Kui ta oli raamatu läbi lugenud, tunnistas aga, et taimede maailm on uskumatu.»

Raamatu kirjastas kirjastus Cum Laude, mille juhataja Alari Kasemaa sõnul on nad märganud selgeid märke auditooriumi kasvavast huvist looduse avastamise ja selle tundmaõppimise vastu – eriti aga looduse mõjust elukeskkonnale ning tervisele. Samuti pööratakse tema sõnul praegu varasemast rohkem tähelepanu sellele, kuidas loodusega koos harmooniliselt elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles