Taagepera mõisavalitseja eitab lossi müümist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taagepera loss.
Taagepera loss. Foto: Erakogu

Esmaspäeval kirjutas portaal e24.ee, et Soome kinnisvaraportaalis jokakoti.fi on 3,5 miljoni euro eest müügil Valgamaal asuv Taagepera loss.


Mõisavalitseja Georg Gorbatenko ütles Valgamaalasele, et Taagepera loss koos sinna juurde kuuluva kinnisvaraga otsib tegelikkuses investorit, seda nii Eestist kui ka välismaalt.

"Lühidalt kogu lugu kokku võttes on tegu tobeda olukorraga, kus agarad maaklerid tegid pisut rohkem kui neilt paluti," kommenteeris Gorbatenko portaalis märgitud müügihinda. "3,5 miljonit eurot oli määratud indikatiivne investeeringu maht uuele investorile. Tänase seisuga on eksitav kuulutus maha võetud."

Mõisavalitseja sõnul tahab Taagepera loss jätkata täna järk-järgult oma visiooni poole liikumist. Uus investor aitavat aga tempot oluliselt tõsta.

«Otsime investorit, kes meie tulevikuplaane aitaks ellu viia,» sõnas ta. «Meil on olemas kõikide lossipargis asuvate hoonete muinsuskaitsega kooskõlastatud ehitusprojektid. Tahame toimima panna vesiveski, rajada hobusetallid, muuta valitsejamaja mugavaks apartementhotelliks ja planeerime lossi kolmandale korrusele seminariruume.»

Samuti kavatsetakse Gorbatenko väitel rajada lossi keldrisse vinoteek, privaatkino ja palju muud. «Selleks, et teostada kõiki plaane, vajame raha, mida hetkel eestlastest omanikud kahjuks sisse panna ei saa,» tõdes ta. «Me kõik tahame, et küla areneks, sellepärast on osanikud valmis vähendama oma osalusi, et koht saaks edasi areneda.»

Aastaks 2011 on lossis broneeritud üle 20 pulmapeo, lisaks sellele gruppide broneeringud, seminarid ja sünnipäevad. «Me soovime püüda ka neljandat aastat järjest parima peokoha tiitlit,» sõnas Gorbatenko, viidates sellele, et portaal pulmad.ee valis Taagepera lossi sel aastal kolmandat korda parimaks pulmakohaks ja toitlustajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles