Geikristlaste kogu asutaja tagandati vaimuliku ametist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Nurk
Heino Nurk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku konsistoorium tagandas teisipäeval vaimuliku ametist emeriitõpetaja Heino Nurga ja kustutas ta vaimulike nimekirjast.

Veebileht kristlased.ee vahendab, et kirikuvalitsus süüdistab Heino Nurka kirikuseadustiku § 384 punktide 2 ja 3 alusel kõlblusvastase teo sooritamises ning usulise väärõpetuse levitamises.

Kirikuvalitsus langetas otsuse tagaselja vahetult pärast seda, kui levis kuuldus geikristlaste kogu asutamisest tänavu augustis. Geikristlaste kogu, mis on homoseksuaalseid kristlasi liitev kiriklikult ja poliitiliselt sõltumatu mittetulunduslik ühendus, juhatusse kuuluvad EELK emeriitõpetaja Heino Nurk ja “Kirikuelu” saate tegijana tuntud Meelis Süld.

Geikristlaste eesmärk on seksuaalvähemustele võrdse kohtlemise taotlemine ja võrdsete võimaluste tagamine ühiskonnas ning usulistes ühendustes.

Heino Nurk ütles Valgamaalasele, et kirikuvalitsus ei teavitanud teda vaimuliku ametist tagandamisest, kuid tõdes, et see otsus ei tulnud talle üllatusena.

Heino Nurk on töötanud Eesti Evangeelses Luterlikus Kirikus õpetajana alates 1983. aastast. Valgas oli ta ametis 2007. aasta jaanuarist 2009. aasta detsembrini.

Pikemalt loe teisipäevasest Valgamaalasest!
 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles