Talvepealinn sai uhiuue spordikompleksi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Multifunktsionaalne Tehvandi spordistaadion.
Multifunktsionaalne Tehvandi spordistaadion. Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Täna avatakse põhjalikult uuenenud Tehvandi spordikeskuse staadionikompleks, mis on nüüd muutunud rahvusvaheliseks mitmekesiseid võimalusi pakkuvaks spordi- ja turismikeskuseks. Tegemist on ühega vähestest aastaringse kasutusega staadionitest Eestis.

SA Tehvandi Spordikeskus juhataja Alar Arukuuse sõnul toimib see talvel suusastaadioni ning suvel kergejõustiku üksikalade ja jalgpallistaadionina nii treeninguteks kui võistlusteks. Objekt vastab ka erinevate alade rahvusvahelistele nõuetele.

«Tehvandi staadioni ja hoone valmimine loob parimad tingimused talialade suurvõistluste korraldamiseks Eestis – maailma karikavõistluste tasemeni välja. Lisaks saaks staadionil korraldada nüüd ka näiteks mootorkelgukrossi rahvusvahelisi tiitlivõistlusi analoogselt Lahti staadioniga,» tutvustas Arukuusk. Märgatavalt on paranenud ka võimalused teleülekannete teostamiseks.

Arukuuse sõnul avanevad uued võimalused ka jalgpalli ja kergejõustiku üksikalade mõõduvõttude korraldamises. Täiendavalt soovitakse olla ka teiste erinevate spordisündmuste võistluskeskus nagu näiteks jalgrattasõidud, autoralli, triatlon, orienteerumine, jooksmine. Jätkuvalt on tegu ka Klubi Tartu Maraton korraldatavate suursündmuste stardikohaga.

Uue kompleksi riietusruume ja saunasid saavad kasutada kõik ümbruskonda sportima tulijad. Staadionihoones avatakse ka kohvik, et pärast füüsilist koormust keha kinnitada ning aastal 2011 teeb samas uksed lahti Otepää Talispordimuuseum.

Staadionil paikneb murukattega normaalmõõtmetes jalgpalliväljak ning spetsiaalkattega sportmängude välisväljak korv- ja võrkpalli ja tennise mängimiseks.

Kõigil rajatistel saab treeningute läbiviimise kõrval korraldada ka võistlusi. Lisaks püstitatakse projektiväliselt hooldemajade kompleks ja majandushoone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles