Ideedest tulvil mees rajab oma vabariiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Ladva koos tulevaste «kartulikooli» õpilastega koolitoas
Tarmo Ladva koos tulevaste «kartulikooli» õpilastega koolitoas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Erialalt kunstnik Tarmo Ladva, kes viimastel aastatel on rohkem tuntuks saanud suurürituste korraldajana, juhtus ühel päeval portaalist City 24 lugema kuulutust Laanemetsas müügil oleva koolimaja kohta.

Miskipärast oli ta koheselt jõudnud arusaamisele, et see on just see, mida ta kaua on otsinud. «Rajada ainult söögikoht ei tundnud mulle kuigi ahvatlev. Mõtlesin, miks inimene üldse siiakanti tulema peaks. Nii sündiski ökomuuseumi Kartuli Wabariik rajamise idee,» nentis Ladva.

Tema nägemuses peaks loodavast ökomuuseumist kujunema terviklik süsteem, mille alla kuuluksid alljärgnevad tugiüksused: kartulimuuseum, -kool, -köök, -turg, -mets, -spaa, välikino.«

Ökomuuseumi tegevuse eesmärk on kartuli kui eestlastele olulise elatusallika teadvustamine,» lisas Ladva. «Hakkame ühtlasi külastajatele välja pakkuma hariv-meelelahutuslikke aktiivse puhkamise võimalusi ning arendame välja teemapaketid ja marsruudid, et tutvustada Taheva valla pärandkultuuri objekte,» selgitas ta.

Ladva on veendunud, et unikaalse turismikeskuse loomisega suureneb turistide huvi Valgamaa vastu ning toob kaasa ka ettevõtluse elavnemise vallas.

Loe pikemalt laupäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles