Rootsi üllatas Valga tantsijaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukkilill ning Valga Country Dancers Rootsis Lindholmenis esinemas.
Rukkilill ning Valga Country Dancers Rootsis Lindholmenis esinemas. Foto: Erakogu

Valgas koos käiv segarahvatantsurühm Rukkilill käis Rootsis sõpradel külas, võttes kaasa kantri- ja line-tantsutrupi Valga Country Dancers.

Rukkilill on 24aastane, Valga Country Dancers üheksane. Mõlemad on juubelihooaja lävel. Lõppenud hooajal oli suurim eesmärk ühine: reis Rootsi.

Kui reisil esineda tahetakse, on hea, kui sõbrad ees ja suhtluskeel suus. Selle reisi puhul olid need tingimused olulisel määral täidetud. Et see nii oli, selles on Rukkilille tantsija Kristina Ploomi arvates kõvasti «süüdi» endine Valga gümnaasiumi ja praegune Tallinna tehnikagümnaasiumi võõrkeeleõpetaja Taimi Svarpstin, kes rootsi keelt vabalt valdab.

Valgalased andsid täispikad vabaõhukontserdid looduskaunites Essundetis ja Lindholmenis, osaleti Ransäteri akordionifestivalil. Kogeti ka muud meenutamist väärivat. Näiteks saunas selgus, et rootslased ei tunnegi vihtlemist. Tehti ka ekskursioon Stockholmi paikadesse, kus Rukkilill varem käinud polnud. Vahel aga leidsid ka muidu line-tantsu reserveeritult suhtunud mehed end seda vihtumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles