Valga-Tallinna bussi juht jäi politseile vahele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss aastast 1972..
Buss aastast 1972.. Foto: .

Eile hommikul puhus Viljandi linna piiril politsei alkomeetrisse 286 sõidukijuhti. Kahe autojuhi ja ühe bussijuhi puhul fikseeris mõõteseade alkoholi tarvitamise tunnused.

Valgast Tallinna poole teed teed alustanud bussis, mille juht politseile vahele jäi, oli umbes 20 reisijat. Sihtkohta sõidutas nad teine bussijuht.

Politsei alustas kontrollreidi käigus tabatud liiklusrikkujate suhtes väärteomenetlust.

Tegemist on lühikese perioodi vältel kolmanda sellise juhtumiga Lõuna-Eestis. Juulis tabati üks alkoholi tarvitanud bussijuht Võru- ja teine Tartumaal.

«Siin on mõtlemisainet bussifirmadele – bussijuhtide kontroll enne sõitma asumist aitaks sarnaseid ohtlikke olukordi vältida,» nentis Viljandi politseijaoskonna patrullteenistuse juht Riho Rei.

Tema sõnul tuleb tabatud joobes juhtidega vesteldes päris sageli ette, et napsuvõtmise järgsel hommikul tunti end kainelt ja oldi rooli istumise valmiduses kindlad.

«Siiski tõestab politsei praktika, et see tunne on tihti petlik. Seetõttu oleks pidutsenud sõidukijuhtidel kõige kindlam ka hea enesetunde korral enne rooli istumist kontrollida, kas kõik eelmisel õhtul manustatud promillid on kadunud,» soovitas Rei.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Liina Pissarev ei soostunud eile Valgamaalasele avaldama, mis firma bussiga tegu oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles