Äikesetorm murdis puid ja võttis elektri

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesetorm tegi Valgas pahandust
Äikesetorm tegi Valgas pahandust Foto: Jüri Rüsülainen/Valgamaalane

Pühapäeva õhtupoolikul räsis Valgamaad äikesetorm, mis murdis puid ja põhjustas maakonnas ulatuslikke elektrikatkestusi.

Mitmel pool on rohkelt teedele murdunud puid. Näiteks on purunenud Helme vallas asuv Roobe ristmiku bussipeatuse ootepaviljon.

Valgas oli üks umbes meetrise läbimõõduga puu puukuuri pilbasteks löönud ja kaevu maa alla vajutanud. Pealtnägijate sõnul on ka Valga linnavalitsuse juures kask koos juurtega üles rebitud. Valga linnapargi tiiki on kukkunud puu. Suuri puid on juurtega maast rebitud ka näiteks Tartu tänava kalmistul.

Kahjustada oli Valgas Piiri tänavas saanud ka üks uuemapoolne auto, millel oli väike mõlk ja esiklaasis oli mõra.

Mitmel pool on puud siiski kukkunud majaomanikele õnnelikus suunas. Valgas on purunenud ka tänavalaternaid. 

Piiripunkti juures langes teele Valka kohtumaja juures kasvanud suur puu, mis blokeeris liikluse. Puud saabus kõrvaldama kaks meest Tõrva päästekomandost. Paraku võttis töö omajagu aega ja nii liitus nendega peagi Kohtla-Järvelt pärit kuueliikmeline seltskond, kes oli teel Prantsusmaale. Üks mees saagis oksi, ülejäänud kandsid neid kõrvale. Viimase tegevuse juures abistasid neid ka linnakodanikud.

"Nii pikal reisil peab ikka saag kaasas olema," kommenteeris üks seltskonda kuulunu. Ühiste jõududega tehtud töö tulemusena võiski peagi tee enam-vähem puhastatuks lugeda.

Samuti aitas päästjaid teele langenud puude langetamisel Kaitseliit.

Üks Tõrva poolt Valga suunas sõitnud autojuht rääkis aga Valgamaalasele, et pidi peaaegu sõitma slaalomit, sest mingid tünnid veeresid teed mööda vastu.

Helme valda Patküla kanti sai päästeamet väljakutse maastikupõlengule. Välja sõitis ka Mustla päästeauto.

Päästeameti valvepressiesindaja ütles, et tormikahjustused on üle Eesti. Torm oli kõige hullem Tartumaal ja ka Järva-, Rapla- ja Lääne-Virumaal. Valgamaal oli päästjatele ligikaudu 40 väljakutset.

Jaga Valgamaalasega oma pilte ja kogemusi äikesetormist aadressil ajaleht@valgamaalane.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles