Metsamarju tänavu napib

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliõpilasest marjade-seente kokkuostja Mikhail Spasyuk aitamas marjulistel vastkorjatud mustikaid kaalumiseks ja tarnimiseks mõeldud kastidesse ümber valada.
Üliõpilasest marjade-seente kokkuostja Mikhail Spasyuk aitamas marjulistel vastkorjatud mustikaid kaalumiseks ja tarnimiseks mõeldud kastidesse ümber valada. Foto: Jürgen Urbanik/Valgamaalane

Nagu mujal Eestis, ostetakse ka Valgas suve jooksul kokku erinevaid metsa- ja aiasaadusi. Hetkel on päevakorras mustikad ja kukeseened.

Kilohind kõigub Valga korjanduspunktides mustikatel 24–30 ja kukeseentel 35–45 krooni vahel. Valkas on hinnad samad.

Kaksiklinna peale on marjade-seente kokkuostupunkte kümmekond.

«Kliendid peavad arvestama, et kuna marju tänavu napib, on transport kallis. Ilmselt on seetõttu ka tavapärasest vähem kliente,» ütles Valgas Aia tänava kokkuostupunktis töötav Piret Paap lisades, et marjalemineku otsustab suuresti ka kuum suvi.

Kogenud marjuline Rimma Ivanova arvab, et selline suvine lisaraha teenimise võimalus pakub kodus istuma sunnitud töötutele vähemalt mingil määral leevendust. "Inimesed, kes on tööta, võivad marju korjates natukenegi lisa teenida. See on sellise suvega küll raske, aga võimalik," arvab ta.

Copy
Tagasi üles