Tänuüritus tõi kokku kauni kodu loojad

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanema kt Kalev Härk õnnitleb võidu puhul perekond Alevit, kelle kaunis kodu Aasa-Sassi talu asub Otepää vallas.
Maavanema kt Kalev Härk õnnitleb võidu puhul perekond Alevit, kelle kaunis kodu Aasa-Sassi talu asub Otepää vallas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile olid Sooru rahvamajja tänuüritusele kutsutud kõik Valgamaal konkursil «Kaunis Eesti kodu 2010» osalenud ja mastivimplite saajad, kelle omavalitsused välja valisid.

Autasustati konkursi võitjaid, tänu pälvisid ka kõik teised konkursil osalenud. Igal aastal on kodukaunistamise konkursiga seoses omavalitsuste kaupa koostatud nimekiri tublidest koduomanikest, kellele antakse üle mastivimplid. Nii oli seegi kord, kuid selle erinevusega, et kuna sel aastal mastivimpleid peaministrilt ei tulnud, olid need seekord välja pannud omavalitsused.

Tänuüritusel võttis pikemalt sõna EKKÜ keskjuhatuse liige, Valgamaa piirkonna koordinaator Aare Kittask, rääkides nii kodukaunistamise ajaloost kui tänapäevast.

Omavalitsusliidu juht ja Tõlliste vallavanem Madis Gross tõdes, et inimeste elulaad on aastate jooksul kõvasti muutunud. «Kui varem sõid lehmad-lambad suurema osa heinast ja inimene niitis üksikud püstijäänud heinatutid ära, siis nüüd on pea igaühel muruniiduk,» rääkis Gross. Ning lisas, et kui kõik oma majapidamised korda teeks, olekski Eestimaa kaunis.

Kauni kodu konkursil osalesid tänavu Tõrva lasteaed Mõmmik; Helme vallast Annika Pedaku ja Aivar Uibopuu Sepamäe talu, Kaie ja Heiki Heinlehe elamu, Arno Anieri Savi talu; Põdrala vallast Tiina ja Andres Tõnissoni elamu; Otepää vallast Kristi ja Magnar Alevi Aasa-Sassi talu; Maive ja Margo Pullese elamu; Taheva vallast Tiiu ja Kalev Helemetsa Kallaste talu; Valga lasteaed Walko.

Selle aasta Valga maakonna neli kaunimat kodu on Kaie ja Heiki Heinlehe elamu Helme vallas, Tiiu ja Kalev Helemetsa Kallaste talu Taheva vallas ning lasteaiad Mõmmik Tõrvas ja Walko Valgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles