Kauni kodu tiitli võitjad on selgunud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Pullese kodu Otepääl asub kaunis kohas ning selle ümber on avarust.
Perekond Pullese kodu Otepääl asub kaunis kohas ning selle ümber on avarust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavu esitas Valgamaa 13 omavalitsusest kuus konkursile «Kaunis Eesti kodu 2010» kokku üheksa objekti.

Tõrva linn esitas lasteaia Mõmmik, Helme vald Annika Pedaku ja Aivar Uibopuu Sepamäe talu, Kaie ja Heiki Heinlehe elamu, Arno Anieri Savi talu; Põdrala vald esitas oma vallasisese võistluse võitja – Tiina ja Andres Tõnissoni elamu; Otepää vald Kristi ja Magnar Alevi Aasa-Sassi talu, Maive ja Margo Pullese elamu; Taheva vald
Tiiu ja Kalev Helemetsa Kallaste talu; Valga linn esitas lasteaia Walko.

Tänavu oli kodukaunistamiskonkursi moto "Mänguväljak lapse terviseteadlikus kodus" – seega oli soovitatav, et konkursil osaleks ka mõni mänguväljaku suunitlusega objekt.

Seitsmeliikmeline hindamiskomisjon valid esitatute hulgast välja neli võitjat, nendeks osutusid Kaie ja Heiki Heinlehe elamu, Tiiu ja Kalev Helemetsa Kallaste talu ja mõlemad lasteaiad. Kaunimate kodude väljavalimine oli päris keeruline, sest ilusad olid kõik ja valikut teha raske.

Iga omavalitsus hindab koduaedade ja avalike objektide kujundust ning heakorda ja valib välja oma kaunimad ning esitab need maakondlikule konkursile. Ise ennast esitada ei saa. Maakondlik hindamiskomisjon valib konkursile esitatud kodudest välja neli parimat, mille esitab vabariikliku võitja tiitlile. Kodu võib olla ühepereelamu, korrusmaja, ühiskondlik hoone, ettevõtte rajatis, park, keskus, hoonekompleks, küla, elamukvartal.

Pikemat artiklit kaunitest kodudest ja sellest, miks just need kodud välja valiti, loe laupäevasest Valgamaalasest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles