Valga haigla juht tahab, et kaksiklinna jääks üks haigla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla
Valga haigla Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga ja Valka ühishaigla rajamine oleks kasulik mõlemale osapoolele, rääkis Valga haigla juht Marek Seer Tartu Ülikooli Kliinikumi kevadkonverentsil esinedes, edastab www.med24.ee.

Piirilinnas Valgas/Valkas on praegu kaks haiglat: Eesti poolel Valga ja Läti poolel Valka haigla. Valga haigla eelarve on 64 miljonit ja Valka haiglal 95 miljonit krooni aastas. Kokku oleks kahe haigla eelarve ligi 160 miljoni krooni.

Hinnakirja osas on Eesti ja Läti poole esindajad läbirääkimisi juba pidanud, kuid haiglate ühendamise osas seni mitte.

Valga haiglas pakutavate teenuste kvaliteedist annab märku, et paljud Läti kodanikud eelistavad oma tervisemuredele otsida lahendust Valga haiglast. Marek Seeri sõnul on pärast Schengeni viisaruumiga liitumist Läti kodanike teenindamine Valga haiglas hoogustunud.

Kui möödunud aastal teenindati 50 Läti kodanikku, siis käesoleval aastal on Eesti tervishoiuteenust kasutavate Läti kodanike arv olnud Valga haiglas kaks korda suurem juba ainuüksi viie kuuga. Eriti on seda näha sünnituste osas: kui eelmisel aastal käis Valgas sünnitamas 17 lätlast, siis sel aastal on olnud haiglas juba 32 naaberriigist pärit sünnitajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles