Parim kooliraadio tegutseb Valgamaal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Noorte Meediaklubi korraldatud koolimeedia võistlus tõi Valgamaale neli auhinda: kaks läks Tsirguliina keskkoolile, kaks Otepää gümnaasiumile.

Parimaks kooliraadioks kuulutati Tsirguliina keskkooli kooliraadio. Selle nimel, et see eetrisse jõuaks, tegutseb koolis suisa kaks 5.–11. klassi õpilastest moodustatud meeskonda.

Neist esimese koosseisu kuuluvad Timo Arbeiter, Jana Kesvatera, Alisa Maltseva, Sandra Pikk, Kristiine Karu, Erika Kesvatera ja Liina Suur. Teise aga Jane Lillmann, Keiti Ust, Maarja Vähi, Remo Surri, Karlos Karja, Brenda Rosenberg ja Andre Altosaar.

«Väga rahul oleme,» kommenteeris saavutust kooliraadio peatoimetaja Timo Arbeiter, kelle algatusel kooliraadio püsti pandigi.

Kooliraadio meeskond ei piirdu oma ühistegevuses ainult uudiste tegemise ja muusika mängimisega. «Korraldame ka konkursse, et koolielu põnevamaks muuta,» täpsutas Eesti parima kooliraadio juht.

Noormehe sõnul on kooliraadiol plaanis pärast eesootavat koolimaja remonti laieneda. «Võib-olla teeme ka internetiraadio,» avaldas Arbeiter lootust.

Raadio tegevuse parandamise nimel käidi mullu novembris töövarjupäeval kogemusi ja uusi oskusi saamas nii Tartu Noorteraadios kui raadiojaamas RingFM. «Mitmeid kasulikke nippe noppisime ka 16. ja 17. veebruaril toimunud noortele mõeldud info- ja meediakoolitusel Tartu Annelinna Noortekeskuses,» ütles Arbeiter.

Lisaks kooliraadio peatoimetaja ametile kujundab Arbeiter ka koolilehe Tsirguke. Selle seni viimane number osales samuti koolimeedia võistlusel. Sealt leidis äramärkimist reportaaž «Lõbus matk – lumised kummikud ja vahvad avastused».

Tiitleid tuli konkursilt Valgamaale teisigi. Parima üllataja tiitli sai enda artiklite eest Otepää gümnaasiumi koolilehe Otu Tungal ajakirjanik Karin Matsalu. Äramärkimist leidnud tööde hulka kuulus ka Otepää gümnaasiumi kooliraadio uudis kooli renoveerimisest.

Copy
Tagasi üles