Suusalegendid ootavad uusi Kristinasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Koltšin (vasakul), Alevtina Koltšina ja Vjatšeslav Vedenin abikaasa Larissaga
Pavel Koltšin (vasakul), Alevtina Koltšina ja Vjatšeslav Vedenin abikaasa Larissaga Foto: Ülle Kübarsepp/ Valgamaalane

Otepää lähistel Konnasaarel vanaduspõlve nautiv perekond Koltšin elab innukalt kaasa Eesti suusaspordi saavutustele ning on koos eestlastega teinud kaasa ka kõik tormilised ühiskonna muudatused.


Nelikümmend aastat tagasi Otepää maile elamise sättinud endisaegse Nõukogude Liidu suusasangaritest perekond pole tehtud otsust kordagi kahetsenud. Koltšinitele kõige lähedasemad inimesed elavad nende kinnitusel just siin - Eestis.

Elu suuskadel veetnud ja nüüdki veel veetev paar Pavel ja Alevtina Koltšin ei pea taluma üksindust ega eraldatust. Sõbralikust ja legendaarsest vanapaarist on vändatud nii filme kui kirjutatud rohkelt ajakirjanduses.

Spordist ja sportlastest mõeldakse Konnasaarel jätkuvalt. Eesti kodakondsusega venelased valutavad südant ka Maarjamaa suusatamise käekäigu pärast.

«Meil on väga tublid suusatajad Mae, Veerpalu ja Šmigun-Vähi, kelle järele on noortel võimalus joonduda. Küll aga oleks hädasti juurde vaja uusi Kristinasid, Andruseid ja Jaake, kes Eestile veel rohkem au ja kuulsust tooksid,» on Pavel veidi mures järelkasvu pärast.

Pikemalt loe laupäevasest Valgamaalasest!

Copy
Tagasi üles