Anna-Rosalie Leegistel täitus elusajand

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Rosalie Leegiste
Anna-Rosalie Leegiste Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaal Karulas elav Anna-Rosalie Leegiste jõudis 3. novembril 100. sünnipäevani. Aastaid on tal küll palju, kuid vanamemm on ikka krapsakas. Jalg üle põlve, loeb ta ajalehe otsast lõpuni läbi. Sünnipäeval luges ta läbi ka kõik postiga saadetud sünnipäevasoovid, sealhulgas president Toomas Hendrik Ilvese oma. Tähelepanuväärne on seejuures, et ta tegi seda prillideta.

Telerit ei taha Leegiste aga eriti vaadata, kuna just too rikkuvatki silmi.

Kuulmine memmel paraku nii hea pole, aga kui temaga püüdlikult rääkida, saab sellegagi hakkama.

Kuigi kaheksa aastat tagasi toodi juubilar elama poja juurde, saab ta seal ise kõikide toimingutega hakkama.

Meelsasti käib ta poja sõnul saunas, kus peab ikka 70 kraadi soojust olema, enne ei hakka memm sauna minemagi. Arstirohtu ta ei tarvita -- kui, siis vaid aspiriini.

Kui sünniaasta on 1909, on elus järelikult olnud palju muret ja vaeva. Esimene mees jäi Anna-Rosalielgi sõjas kadunuks. Ise oli ta sel ajal Gorki lähedal sõjapaos. Elu oli raske ja esimene poeg suri varakult tuberkuloosi.

Kuid naine jõudis elada koos ka teise mehega ja sellest abielust sündis poeg Viktor, kelle juures memm nüüd elabki.

Anna-Rosalie Leegistel on ka neli lapselast ja seitse lapselapselast.

Pikemat lustlikku reportaaži sellest, kuidas Karula valla vanim elanik oma juubelipäeval külalisi vastu võttis, loe neljapäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles