Kaks koolipoissi pihustasid Valga gümnaasiumis gaasi - haiglasse viidi 18 last

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna kella 9.30 paiku lasti Valga gümnaasiumi ruumides gaasi. Õpilased juhatati klassidest välja, kohal olid kiirabi, politsei ja päästetöötajad. Haiglasse on kella 12.45 seisuga toimetatud 18 kooliõpilast. 43 õpilast sai abi kooliarsti juures. Kaks gaasi pihustamises kahtlustatavat on politsei välja selgitanud.

Lõuna politseiprefektuuri pressiesindaja Agu Lalli sõnul on tegemist kahe sama kooli õpilasega.

Valga haigla ülemarst Merike Salumäe sõnul toodi kokku haiglasse jälgimisele 18 last. Pooled neist said hapnikuravi. 

Lapsed köhisid, kurtsid iiveldust, nõrkust jalgades ja üldise halva enesetunde üle.

Salumäe ei osanud laste sümptomite põhjal oletada, millist ainet kooliruumidesse pihustati.

Valga päästeosakonna operatiivkorrapidaja ütles, et esialgsetel andmetel lasti kooliruumidesse balloonigaasi.

Lõuna politseiprefektuuri teatel said nemad juhtunust teada kell 10.08, kui öeldi, et Valga gümnaasiumi ruumidesse on lastud gaasi.

Kohapealse olukorra kontrollimisel selgus, et kooli teise korruse tualettruumi on pihustatud arvatavasti pipragaasi, mis levis osaliselt ka kooli teistesse ruumidesse.

Päästjad alustasid koheselt ruumide ventileerimisega. Gaasi levimise peatamiseks olid kooli töötajad ventilatsiooni ise sulgenud.

Kell 10.45 katkestati koolis õppetöö ja õpilased saadeti koju.

Politsei on alustanud antud juhtumi asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Politsei paneb kõigile lastevanematele südamele selgitada lastele, et taoline kergemeelne ja vastutustundetu käitumine gaasiballoonide kasutamisel võib olla ohtlik kaasõpilaste tervisele ning seaduse järgi karistatav tegu.

Päästekeskus ja kooli direktor paluvad Valga gümnaasiumi õpilaste vanematel laste terviseseisundit hoolega jälgida, kuna gaasi sissehingamisel võivad tervisekahjustused ilmneda ka hiljem. "Kahtluste korral tuleb pöörduda arsti poole," rõhutas Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Evelin Uibokand.

Lisainfo saamiseks võib pöörduda mürgistuste infotelefonil 16 662.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles