Isamaalise kasvatuse muuseum saab helikopteri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mi-8
Mi-8 Foto: Pärnu Postimees/Scanpix

Valga Isamaalise kasvatuse Püsiekspositsioon sai eile siseministeeriumi pressinõunikult Kristina Karevalt rõõmusõnumi. Ta teatas, et siseminister Marko Pomerants toetab helikopteri üleandmist SA-le Valga Isamaalise kasvatuse Püsiekspositsioon.


"Mi-8 teeb oma viimase lennu oktoobris, seejärel saab kopterit näha juba eksponaadina Valgas," kinnitas Kareva.

Juba eelmine siseminister Jüri Pihl lubas, et püsiekspositsioon saab ka helikopteri Mi- 8. Ent vahepeal liikus sõjandushuviliste seas juba kahtlusi, et seoses ministri vahetusega võib helikopter teise koha leida.

Isamaalise kasvatuse püsiekspositsioon avati Valga tolleaegses piirivalvelinnakus 20. septembril 2000. Pidevalt täienevad selle kogud ja tehakse isamaalise kasvatuse teemaüritusi. Nii olid Valgas mõni nädal tagasi rahvusvahelised sõjaajaloo päevad.

Siseministeerium on õppeklassile soetanud laskestimulaatori M-16. Välieksponaatidest on muuseumil tank T-34/85, soomukid ja muud sõjatehnikat, millest kujundatud teemapark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles