Päästeteenistus saab esimesed uued paakautod

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästeteenistus sai täna kuus moodsat kiirsekkumis-tulekustutusautot. Tegemist on esimeste paakautodega alates 1991. aastast, mis ostetakse päästeteenistusele uuena, seni on komandod saanud kasutatud ja ümberehitatud masinaid.

Euroopa Regionaalarengu Fondi abil soetatud kuue paakauto Scania Wawrzaszek kogumaksumus on ligikaudu 32,3 miljonit krooni, millest 15 protsenti tasub riik.

Uued paakautod on võrreldes varasemate mudelitega tõhusamad ja turvalisemad. Autod võimaldavad tulekahjule transportida 9500 liitrit kustutusvett ja 1000 liitrit vahuainet. Masina pumbasüsteem suudab minutis pumbata 4000 liitrit kustutusvett.

Paakautod on varustatud suure tootlikkusega veemonitori ja vihmutussüsteemiga, mis võimaldavad teha kiireid kustutustöid, lisaks on varustuses 10 000-liitrine veebassein.

Üks kuuest masinast töötab juba Kohtla-Järve päästekomandos, ülejäänud viis autot saavad Muuga, Keila, Jõhvi, Tartu ja Pärnu komandod.

Valgamaa päästeosakonna juhataja Alar Roobi sõnul vajab uusi paakautosid ka Valga maakond, sest siinsed on vanad. Hetkel on maakonnas paakautod olemas Valgas, Otepääl, Tõrvas, Pukas ja Karulas.

Uusi autosid demonstreeriti reedel kell 10 Tallinnas Scania Eesti AS esinduses Peterburi tee 72.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles