Mitmed Valga korteriühistud on kütte eest kümneid tuhandeid võlgu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähe tänava 15 hoonel on kütte eest neljapäevase seisuga 141 000 krooni võlgu.
Tähe tänava 15 hoonel on kütte eest neljapäevase seisuga 141 000 krooni võlgu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavolikogu liikmele ja Keskerakonna Valgamaa piirkonna esimehele Endel Uppinile kuuluva kinnisvarafirma hallatavatel korteriühistutel on tekkinud soojafirma ees suur võlg. Uppin põhjendab seda korteriomanike makseraskustega.


Eraküte AS-le on talvise sooja eest võlgu kuus Uppinile kuuluva firma OÜ Valga June hallatavat korteriühistut – kokku on nende võlg neljapäevase seisuga 585 966 krooni.

OÜ Valga June omanik Endel Uppin kinnitas, et võlad on tekkinud selle aasta alguses, kuna korteriomanikud on sattunud makseraskustesse. Ta lisas, et elanike jaoks ei tekita see mingeid riske ning nad ei peaks võlgnevuse pärast muretsema.

«Suve jooksul, uueks kütteperioodiks saavad need summad tasutud,» lausus Uppin. Tema sõnul on see taunitav, et selline info nii-öelda kolmandate isikuteni lekkis ja viitas konfidentsiaalsetele andmetele, mis on vaid kahe osapoole vaheline asi. Samuti märkis Uppin, et võlgu on paljudel firmadel ning Valga June ei ole selles osas erand.

AS Eraküte Valga osakonna juhataja Jaak Ziugov nentis, et meeldetuletuskirjad võlgade kohta said tõepoolsest ka korteriühistute esindajatele laiali saadetud, et nad asjaga kursis oleks. «Ilus see tõesti pole, kuid majaelanikud peaksid olema probleemist teadlikud,» tõdes Ziugov.

--------------------------

Võlasummad

Pikk 10 – 45 473 krooni
Tähe 15 –141 000
Petseri 10 – 113 859
E. Enno 42 – 163 262
Pikk 26 –101 649 krooni
Aia 16 – 20 723 krooni

Pikemalt loe laupäevasest lehest!

Copy
Tagasi üles