Valga ja Valka said ühisele kunstiprojektile 7,6 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstinäitus.
Kunstinäitus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga ja Valka linnavalitsus koostasid linnade ühise kunsti valdkonna arendmise projekti, mille teostamiseks saadi Norra fondilt ligi 7,6 miljonit krooni.


Projekti jaoks taotleti raha Norra finantsmehhanismide programmist ja selle üldmaksumus on 570 600 eurot ehk ligi üheksa miljonit krooni. Norra fondi osalus on 85 protsenti ehk 485 010 eurot - 7,6 miljonit krooni, Valka ja Valga rahastavad projekti 1,3 miljoniga.

Projekti põhieesmärk on Valka kunstikooli juurdeehituse finantseerimine ning Valga ja Valka lastele ja noortele erinevate kunstialaste ühisürituste korraldamine.

Kunstiprojekti esimeseks ettevõtmiseks suvelaagri korraldamine joonistamis- ja maalimishuvilistele noortele vanuses 12-18 aastat.

Osa saavad võtta 20 noort nii Valgast kui ka Valkast, kes joonistavad ja maalivad Valga ja Valka ajalooliselt tuntud ja looduslikult kauneid kohti. Noorte kunstnike parimad tööd jäädvustatakse postkaartide komplektis. Suvelaagris viibimine ja toitlustamine on tasuta. Laager kestab 3.-9. augustini ja toimub päevalaagri põhimõttel.

Programmis on õpitoad, ekskursioonid, kohtumised. Laagri lõpetab 9. augustil toimuv ekskursioon Pedvale moodsa kujutava kunsti ja installatsioonide vabaõhumuuseumisse Lätis Sabile linnas.

Registreeruda saab kuni 29. juulini telefonil 5811 8301.

Kogunemine toimub 3. augustil kell 9.30 Valgas Roosi Käsitööäris Kesk tänaval ning kohtumine ja tutvumine läti noortega algab kell 10 Valka Kunstikoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles