Rahapuudus ähvardab Valga päästjaid koondamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjaid ähvardab ränk koondamine.
Päästjaid ähvardab ränk koondamine. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuna riigil raha napib ning ametiühing ja siseministeerium palgakärbete osas üksmeelele ei jõudnud, võidakse 1. augustist Valga päästekomandost koondada 10 inimest ja Puka komando üldse sulgeda.


Kindlat otsust võimalike koondamiste osas päästeameti pressi­esindaja Reimo Raja kinnitusel veel vastu võetud ei ole. «Neljapäeval kokkuleppele ei jõutud ning läbirääkimised Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liiduga (ROTAL) jätkuvad esmaspäeval,» lisas Raja.



Valgamaa päästeosakonna juhataja Alar Roop kinnitas, et ühe variandina on välja käidud kümne inimese koondamine Valga päästekomandost ning Puka komando sulgemine. Tõrva komando jääks alles, sinna aga tuleks mehi hoopis juurde.



Valgas päästjaid nõutust rohkem


Roop lisas, et info võimaliku koondamise kohta on üleval ka päästeameti interneti siseleheküljel.



«Valga komando on olnud tegelikult ülekomplekteeritud. Kui praegusest 31 päästjast kümme koondada, jääks 21meheline komando, millest piisab,» märkis Roop.



«Streikima me arvatavasti ei hakka, kuid edasine tegevus on meil veel läbi arutamata,» ütles ROTALi esimees Kalle Liivamägi.



Tema sõnutsi on päästjad ja ametiühing välja pakkunud kompromissi. Päästjad on nõus astmepalkade kaheksaprotsendilise vähendamisega, kui 2. ja 3. grupi komandodel võimaldatakse tagasi minna 24tunnistele vahetustele või ka «paindlikule» tööajale ehk teha kuni 24tunniseid valveid. Ministeerium ei ole aga selles osas mingeid järeleandmisi nõus tegema.



Olukord niipea ei parane


«2010. aasta eelarve kujuneb samuti «õnnetuks», kus tuleb jällegi vahendeid kärpida ning siis planeeritakse ühe variandina uuesti pikemate vahetuste kehtestamist,» lausus Liivamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles