Eesti lipu sünnikoht vajab kiiret abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv/Valgamaalane

«Ajalugu on meile säilitanud meie lipu sünnikodu - Otepää kirikla. Ent paradoksaalsel kombel on pastoraadi katus olnud aastaid väga halvas seisundis. Riik on selle taastamist muinsuskaitseameti kaudu oluliselt toetanud, kuid puudu on 100 000 krooni,» vahendas valgamaa.ee Eesti Lipu Seltsi esimehe Trivimi Velliste üleskutset.

Velliste sõnul on katusetööd lõppjärgus ning Otepää Maarja kogudus ja Eesti Lipu Selts pöördunud abipalvega rahva poole. Riigikogu muinsuskaitseühendus toetab üleskutset.

«Järgigem seda üleskutset. Kui toetajaid on palju, ei pea iga üksik annetus olema kuigi suur. Tähtis on osavõtt,» märkis Velliste ja lisas, et kogudus on kinnitanud oma soovi tänada kõiki annetajaid avalikult ja nimeliselt, jättes muidugi iga annetuse suuruse nimetamata.

Annetused palutakse kanda EELK Otepää Maarja koguduse arveldusarvele nr. 102 200 385 180 17 SEB-pangas selgitusega «lipu sünnikoht».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles