Lambalauda põlengu põhjustasid ilmselt keevitustööd

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästemasinaid kogunes sündmuspaika palju, sest tegemist oli kõrgendatud valmisolekuga.
Päästemasinaid kogunes sündmuspaika palju, sest tegemist oli kõrgendatud valmisolekuga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaal Otepää vallas Vidrike külas puhkes teisipäeva hommikupoolikul tulekahju lambalaudas, õnneks suudeti laudas olnud loomad kiiresti hoonest õue ajada. Päästeteenistus sai väljakutse kell 10.14.


Kustutustöödest võttis osa kokku kaheksa päästemasinat. Põles kolmandik silikaattellistest lambalaudast, millel oli viilkatus. Viimased järelkustutustööd tegid päästjad kella 12.30 paiku. Hoone hävis tules osaliselt.

Farmi omaniku isa Valdur Siilbek rääkis Valgamaalasele, et tuli sai ilmselt alguse keevitustöödel eraldunud sädemest. Seda on põhjust arvata seetõttu, et põles lauda osa, kus asus väike remonditöökoda.

«Kui olin keevitamise lõpetanud, läksin lähedal asunud hoone ehitusele. Sealt siis põlengu suitsu nägingi. Jooksin tagasi ja helistasin kohe päästeteenistusele,» kirjeldas Valdur Siilbek, kes kustutas hoonet nii palju, kui see võimalik oli.

Tema sõnul ei olnud ta hoonest eemal kuigi kaua, ent tuli levis väga kiiresti. Siilbek tunnistas, et midagi halba ta ei kahtlustanud ega seetõttu enne minekut töökoda hoolega ei kontrollinud.

Mees märkis, et esimesena kohale jõudnud päästemasinat ei saadud kohe käima ja sellega kaotati aega.

Ta lisas, et lambad olid enamasti hoonest väljas. Kuna aga väravad olid lahti, jalutasid mõned lambad enne põlengut lauta. Põlengu ajal suudeti nad siiski välja ajada.

Kokku on karjas koos talledega umbes 300 lammast.

Siilbeki sõnul hoone kindlustatud ei ole. Põlengust tekkinud kahju suuruseks hindas ta esialgu paarkümmend tuhat krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles