Otepää ettevõtluskonverents keskendus noortele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääl avanes noortel võimalus kuulata oma ala tipptegijaid
Otepääl avanes noortel võimalus kuulata oma ala tipptegijaid Foto: Monika Otrokova

2. oktoobril toimus Otepää gümnaasiumis Otepää ettevõtluskonverents. Traditsiooniliseks saanud konverents keskendus noorte võimalustele ettevõtluses läbi lüüa. Oma kogemustest ettevõtluse vallas rääkisid mitmed Eesti tuntud ettevõtlusega seotud inimesed ja arvamusliidrid, andis teada Otepää kommunikatsioonijuht.

Konverentsi avas Valga maavanem Margus Lepik, kes tõdes, et vallajuhtide initsiatiivil on  noortele suunatud ettevõtluskonverents traditsiooniks saanud. "Saades teada majanduse suundumusi ja kuulates edukate kogemusi on noortel lihtsam teha oma valik ettevõtluse kasuks. Teame ju kõik, et innovatiivsed lahendused tähendavad ettevõttele olulist efektiivsuse kasvu ja majanduslikku edu. Seega on oluline anda majandusteadmisi just noortele, sest tulevik kuulub eelkõige teadmistepõhisele majandusele,” sõnas Lepik.

Otepää vallavanem Merlin Müür lisas, et noortele on oluline kindlasti kuulata omaealiste kogemustest ettevõtlusvaldkonnas. „Oleme Otepää Gümnaasiumis alustanud õpilasfirmade loomisega, oli hea jälgida, et õpilasfirma Student Network kogemus tekitas saalis elevust.“

Otepää ettevõtluskonverentsil esinesid Tartu Ülikooli majandusteaduskonna professor Raul Eamets, advokaadibüroo Sorainen partner Carri Ginter,  Junior Achievement Eesti tegevdirektor Epp Vodja,  2012. aasta.Eesti õpilasfirmade konkursi võitja õpilasfirma Student Network, Past ja Partnerid Suhtekorralduse OÜ juhatuse esimees Aune Past, Raadi SA ja Raadi Arendus OÜ juhatuse liige Jüri Reinpõld,  kodanikuliikumine Maailmakoristus 2012 turundusjuht Anneli Ohvril. Konverentsi modereeris Suhtekorraldajate Liidu juhatuse liige Aune Past.

Konverentsi korraldas Otepää vald. 1.-7.oktoobrini toimub üle-Eestiline ettevõtlusnädal, mille eesmärgiks on tõsta ühiskonna ettevõtlusteadlikust ning arendada ettevõtjate teadmisi. Otepää ettevõtluskonverents toimus üleriigilise ettevõtlusnädala raames.

Copy
Tagasi üles