Rahvas taastab turutraditsiooni

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne kaupleja juures oli vahepeal üpris palju uudistajaid.
Mõne kaupleja juures oli vahepeal üpris palju uudistajaid. Foto: Erakogu

Tsirguliina rahvas MTÜ Joude eestvedamisel soovib taastada turgude traditsiooni ning nõnda korraldatigi möödunud pühapäeval Tsirguturg, andis teada üks ettevõtmise peakorraldajaid Tiia Pärnik MTÜst Joude.

Kuigi seekord kauplemine riiete ja tarbeesemetega oli pisut tagasihoidlik, oli rahvarohke Siiri Anieri juhendatud õpituba, kus värvilistest lõngadest nööre punuti. Pisemad turulised meisterdasid seenekesi ning uue kogemuse võrra said rikkamaks lapsed, kes asfaldile suuri pilte joonistasid.

Maitsmismeeli ergutasid põnevad hoidised, mille hulgas nii moose kui salateid. Hetkekski ei vaibunud jutusumin ja keskustelu Koidu Ahki eestvedamisel tehtud koduveinide degusteerimise juures. 2011. aasta Valgamaa parim veinitegija Vaike Ahk pakkus tsirguturulistele neid lausa kolme sorti: õuna-, vaarika- ja mustsõstraveini.

Kõik soovijad said proovida ja võrrelda leivamaitseid. Kumb on parem, kas küüslaugu- või sibulaleib? Vastuseta see jäigi – mõlemad leivad olid niivõrd isuäratavad. Väga hästi maitses ka Karin Karavini küpsetatud leib. Kohe lepiti leivameistriga kokku õppepäev, et ka ise leivategu proovida.

Põhjaliku ettevalmistuse ja usinusega võlus kõiki üheksaaastane Rasmus, kes omaalgatuslikult tuli turule loteriiga, kus iga loos võidab. Lisaks boonus: võidetud esemega tasuta kaasa maitsev õun.

Tsirguliina rahvamaja juhataja Arne Nõmmik viis läbi muheda ja humoorika oksjoni ning hoolitses muusika eest.

Turupäevale panid punkti pillilood Koidu Ahki ja Kersti Salujõe esituses, regilaulud ansamblilt Koidu Tähed ja meeleolukas sabatants.

Tsirguturule aitasid kaasa Tõlliste vald, Tsirguliina keskkool ning kohalikud elanikud ja ettevõtjad.

Copy
Tagasi üles