Telesilla abil said koolitust sajad arstid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsti töölaual on oluline koht ka stetoskoobil.
Arsti töölaual on oluline koht ka stetoskoobil. Foto: Postimees/Scanpix

Eesti-Läti programmi raames teoks saanud DELMA (Developing Estonian-Latvia Medical Area -- toim.) on tänu kõrgtehnoloogilisele videokonverentsi seadmele võimaldanud koolitada sadu arste Eestis ja Lätis.

Neljapäeval, 13. septembril toimub Tartu ülikoolis projekti DELMA lõpukonverents.

Projekti koordinaatori TÜ professori Sulev Kõksi sõnul tutvustatakse lõpukonverentsil projekti enim huvipakkuvaid tulemusi, muuhulgas näiteks rakukasvatussüsteemi väljatöötamist, mis võimaldab luua efektiivsemalt kudede analooge inimestele siirdamiseks.

„Mitte vähem oluline on ka haiglatevahelise kaugkoolituse juurutamine, tänu millele on mõlema riigi sadadele meditsiinitöötajatele avanenud võimalus saada projekti partneritelt täiendavat infot erinevatel teemadel,“ ütles Kõks.

Lisaks avaneb konverentsil võimalus näha, kuidas projekti partnerite meditsiinitöötajad on tänu DELMA projekti raames soetatud kõrgetasemelistele videokonverentsi seadmetele saanud nautida otseülekandeid teiste meditsiiniasutuste operatsioonidelt, konsulteerida meditsiiniliste diagnooside panemisel, luua uusi ravimeetodeid ning koolitada nii arste kui ka patsiente.

Üritust korraldavad DELMA projekti partnerid: Tartu ülikool (juhtpartner), Lõuna-Eesti haigla, Põlva haigla, Valga haigla Eesti poolelt ning Pauls Stradinsi ülikooli haigla ja Vidzeme haigla Lätist.

DELMA eesmärk on olnud Lõuna-Eesti ja Põhja-Läti haiglate vahelise koostöö edendamine sooviga tõsta antud regiooni meditsiinivaldkonna kvaliteeti.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles