Pidulik eine kujunes suureks pettumuseks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ühe Valga pere pesamuna läks 1. septembril esimesse klassi. Tema lähedastel tekkis soov seda koos päevakangelasega pidulikult tähistada – seega võeti suund ühte linna söögikohta.

Uksest sisse astudes oli kõik kena: salvrätikud, maitseained, söögiriistad ja mugavad toolid ootamas. Edasine polnud aga seltskonnas viibinud etiketikoolitaja ja kelneri sõnul enam kaugeltki kena.

«Tellimus võeti mugava kauguse pealt. Iga klient pidi ise vaatama, kuidas ta tellimuse edastab, minul tuli selleks end tooli peal täielikult ümber keerata, et teenindajaga ka silmsidet luua. Kokteile tellida polnud võimalik. Tellisime mahla, mis toodi keset lauda ning igaüks võttis ise, missugust soovis – nagu sööklas,» kirjeldas ta. Ebameeldivad üllatused aga jätkusid eelroa saabudes.

Mis edasi juhtus ja kuidas kommenteerib etteheiteid asutuse omanik, loe tänasest Valgamaalase paberlehest! Sealt selgub ka, millise Valga toidukohaga tegu oli.

Copy
Tagasi üles