Liikluskorraldus jätab soovida

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei kutsub üles liiklusolukorda lasteasutuste ümbruses õppeaasta eel kriitiliselt üle vaatama.

Sellel nädalal edastas politsei- ja piirivalveamet (PPA) kohalikele omavalitsustele meeldetuletuse, et pöörataks tähelepanu liikluspildile koolide- ja lasteasutuste lähistel ning seda just laste liiklusohutust silmas pidades, andis teada ameti pressisesindaja Tuuli Annama.

See tähendab, et jälgitaks tee seisundit, kõnniteede olemasolu, teekattemärgistust, valgustust, märkide nähtavust, aga ka haljastuse kõrgust. Seda kõike tuleb vaadata ka lapse silmade kõrguselt.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna juhi Tarmo Miilitsa sõnul on teeomanikul väga oluline roll liiklusohutuse tagamisel. «Hea liikluskorraldus jälgib inimeste liikumisloogikat ning on nähtav ja üheselt arusaadav kõigile osapooltele. Siis on ka kõige suurem tõenäosus, et liikluskorraldusvahendeid järgitakse ning need tõesti oma eesmärki täidavad,» rääkis ta.

Politsei hinnangul on kõige kriitilisemad probleemid enamasti kooli lähistel tee ületamisega, kus tuleb arvestada bussipeatuse, kioski, kaupluse või muu säärase asukohaga ning laste peamiste marsruutidega.

Vanematest autojuhid kipuvad kõige enam rikkuma parkimise ja peatumise nõudeid ning halvimal juhul lastakse laps autost välja päris keset teed. Piirkonda üldiselt läbiva liikluse puhul on kõige suurem probleem aga ohutust sõidukiirusest mitte kinnipidamine. Kõiki neid probleeme mõjutab otseselt ka liikluskorraldus.

Miilitsa sõnul näevad igapäevaseid ohuolukordi kõige selgemini just lasteasutuste töötajad ise ning ka lapsevanemad. «Liiklus võiks olla hoolekogudes ja lastevanemate koosolekutel regulaarne teema, sealt edastataks ettepanekud ja mured teeomanikule. Ei tohi oodata õnnetuseni, vaid tuleb teha kõik selle ära hoidmiseks,» rõhutas Miilits.

Kooli algusest jälgib ka politsei liikluskorraldust lasteasutuste lähistel. Kui teeomanik puudusi ei kõrvalda, nõuab politsei nende lahendamist juba ettekirjutuse või märgukirjaga.

Copy
Tagasi üles