Raie maailmameister Andres Olesk valmistub tiitli kaitsmiseks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Olesk
Andres Olesk Foto: Postimees/Scanpix

Raievõistlejad osalevad 12.–14. juulini Luua metsanduskoolis rahvusvahelises treeninglaagris, et valmistuda augustis Valgevenes peetavateks raie maailmameistrivõistlusteks.

Treeninglaagrist võtavad osa Eesti, Läti, Leedu, Valgevene, Soome ja Ukraina raievõistlejad. Laagrit juhendab mitmekordne maailmameister ja ka maailmarekordi omanik Rootsist – Lars Strandell, kes töötab metsanduskonsultandi ja mootorsaeinstruktorina.

«Andres Olesk valmistub laagris maailmameistri tiitli kaitsmiseks, Eesti meeskond viimistleb oma oskusi, et püüelda viimatisest kolmandast kohast kõrgemate tulemuste poole,» ütles treeninglaagri korraldaja, Husqvarna Eesti tegevjuht Jaanus Vahesalu.

30. juunil Rakveres peetud Eesti raiemeistrivõistlustel selgus ka Eesti meeskonna koosseis: lisaks senisele kindlale koondiseliikmele Andres Oleskile pääsevad Eestit esindama veel Su­lev Tooming ja Martin Muttik ning juunioridest Erik Rist.

Kuna laager toimub Eestis, on sinna oskusi viimistlema kutsutud ka teised tublimad võistlejad, kes seekord meeskonda ei mahtunud. Eestist osalevad laagris Andres Olesk, Taavi Ehrpais, Anto Laas, Martin Muttik, Erik Rist ja Helvis Koort.

Treeninglaagris keskendutakse kõigi viie distsipliini – langetamise, saeketi vahetuse, kombineeritud järkamise, täpsussaagimise ja laasimise – tehnikate lihvimisele. Treeningud viiakse läbi Luua metsanduskooli territooriumil ja õppemetsades.

Eesti meeskond tuli maailmameistriks 2006. aastal Otepääl toimunud 27. raie maailmameistrivõistlustel, 2008. aastal pälviti 15. koht, 2010. aastal saavutati kolmas koht. Andres Olesk pärjati 2010. aastal individuaalarvestuses raie maailmameistriks.

Iga kahe aasta järel toimuvad raie maailmameistrivõistlused peetakse sel aastal Valgevenes Raubitšis 23.–26. augustini. Iga osalev riik saadab võistlusele kolmest kogenud raieprofessionaalist ja ühest juuniorist koosneva võistkonna.

Treeninglaagri korraldavad Husqvarna Eesti OÜ ja Luua metsanduskool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles