Vilaski endise raketibaasi tulevik on tume

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilaski endise raketibaasi tulevik on tume.
Vilaski endise raketibaasi tulevik on tume. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Valgast umbes kaheksa kilomeetrit Vilaski poole, endises Nõukogude sõjaväe raketibaasis on siiani haigutamas kolm sügavat šahti, mis tänaseni katmata ning uudistajatele ohtlikud. Ametnikud ei ole aastate jooksul suutnud rajatise omanikku kohustada omandiõigust seadustama ega objekti ohutuks muutma.

Vilaskile omaniku loaga varustatuna kohale jõudes avanes järgmine vaatepilt: sissesõiduteele oli ette tõstetud metallvärav ning paigaldatud olid nii sõiduvahendi kui ka inimese liiklemist keelavad liiklusmärgid. Koha väljanägemine oli mõne aasta taguse ajaga küll korrastatum ja veidi ohutum, kuid mitte täielikult.

Valga maavalitsuse maatoimingute talituse juhataja kohusetäitja Heivi Põder oli seisukohal, et kogu vastutus ohutuse eest on küll omanikul, kuid ohu vältimiseks saab ettekirjutusi teha ning sanktsioone rakendada kohalik omavalitsus.

Pikemalt loe Vilaski endise raketibaasiga seonduvast homsest Valgamaalasest.

Telli Valgamaalane SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles