Tunnustati kauneimaid kodusid ja tublimaid ettevõtjaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnustati kauneimaid kodusid ja tublimaid ettevõtjaid
Tunnustati kauneimaid kodusid ja tublimaid ettevõtjaid Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Esmaspäeval Valgamaa kutseõppekeskuses toimunud tänuüritusel tunnustati konkursside «Kaunis Eesti kodu 2012» ja «Valgamaa ettevõtluse auhind 2011» võitjaid ning nominente. Samas esitleti Valgamaa aastaraamatut 2011.

Eesti kodukaunistamise ühenduse Valgamaa piirkonna koordinaator Aare Kittask tõdes, et maakonna kaunite kodude väljaselgitamise konkurss toimus sel aastal juba viieteistkümnendat korda ning nende aastate jooksul on üle vaadatud 200 objekti. Presidendi tunnustuse on selle aja jooksul pälvinud 62 objekti ja viis omavalitsust. Mastivimpleid on väljastatud 543.

Sel aastal esitati maakondlikule komisjonile hindamiseks ja vaatamiseks 16 objekti, millest seitse oli maa- ja kaks linnakodu. Tänukirja, aastaraamatu ja lilleõie pälvisid nii kodukaunistuse konkursi võitjad kui nominendid. Välja jagati ka 16 mastivimplit Tõlliste, Põdrala, Taheva ja Palupera valla kodudele.

Valga maavalitsuse, Valgamaa Omavalitsuste Liidu, Valgamaa arenguagentuuri ja Valgamaa partnerluskogu välja kuulutatud konkursile «Valgamaa ettevõtluse auhind 2011» esitati neljas kategoorias kokku 12 nominenti. Valgamaa arenguagentuuri juhi Ülle Juhi sõnul toimus konkurss viiendat korda ning rõõmu tegi omavalitsuste aktiivsus nominentide esitamisel.

Parimaks tootmisettevõtteks 2011 tunnistati AS Sanwood, parimaks teenindusettevõtteks OÜ Sistem, uustulnukaks Lumikohvik OÜ ning ettevõtluse edendajaks OÜ Valga Puu. Võitjatele anti üle korraldajate tänukiri, meeneplaat ning aastaraamat koos lilleõiega. Tänukirja pälvisid ka konkursi nominendid: Aclima Baltic AS, Parmet AS, OÜ ReMa Köök, Metspipar OÜ, OÜ Narmet (pälvis arenguagentuuri eriauhinna), Iluvõlur OÜ, Villa Müllerbeck OÜ ja Greaton OÜ.

«Valgamaa aastaraamat 2011» anti üle kõikidele vallavanematele ja volikogu esimeestele, koostööpartneritele, kodukaunistamise maakonna koordinaatoritele ja komisjoni liikmetele ning raamatu koostajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles