Valgamaa mees osaleb tipptasemel võistlusel

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Olesk
Andres Olesk Foto: Postimees/Scanpix

30. juunil toimuvad Rakvere linna keskväljakul Eesti raiemeistrivõistlused, kus teeb kaasa Eesti paremik: Andres Olesk (Valgamaa), Taavi Ehrpais, Anto Laas ja arvukalt juunioreid Luua Metsanduskoolist.

Osalema on lubanud tulla ka võistlejad Lätist, Soomest, Leedust ja Valgevenest. Kokku oodatakse omavahel konkureerima 35 võistlejat.

Raievõistluste avaala, langetamine, toimub sel korral metsas, kui RMK langil Mõedaku spordibaasi lähedal langetatakse eluspuid, nagu seda tehakse ka augusti lõpus Valgevenes toimuvatel raie maailmameistrivõistlustel.

Eesti ühe parima raievõistleja Taavi Ehrpaisi arvates muudab puude langetamine metsatingimustes ala jälgimise vaatajale paremini arusaadavaks, sest see sarnaneb enam reaalsele metsas töötamisele.

Ülejäänud raiealade võistlused peetakse Rakvere keskväljakul.

„Vaieldamatult kõige huvitavam ja pingelisem ala on laasimine, sest selle tulemustest sõltub praktiliselt alati ka võistluste üldtulemus ja seega koht pjedestaalil,“ ütles võistluste projektijuht Mart Kelk. „Võistlejad peavad säilitama veel päeva lõpuski külma närvi, olema kiired ja täpsed," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles