Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga-Valka kaksiklinna festivalile «Helisev Liivimaa» lükkas hoo sisse loomeinimeste kohtumine ja näituse avamine Valga kultuurikeskuses, mis andis võimaluse nii uutele kui vanadele tegijatele.

Tuleval nädalavahetusel on piirilinna taas oodata üle saja triatleedi, kes panevad end proovile poolpikal triatlonil, mis on ühtlasi Eesti meistrivõistluste ja karikavõistluste etapp.

Autotehnikute kutsevõistlustelt Vana-Vigalast tuli Valgamaa kutseõppekeskuse meeskond tagasi individuaalarvestuse võidu ning meeskondliku neljanda kohaga.

Kolmapäeval kogunesid Valgamaa kuuendate klasside õpilased Kunstimäe puhkekeskusesse, et õppida ohtudega toime tulema.

Valgas peetud ajalookonverentsil tõdeti, et 1944. aastal hoo sisse saanud ja aktiivselt umbkaudu kümmekond aastat kestnud metsavendlus edastab olulist sõnumit ka tänapäeva inimestele.

Palliusku spordimees ja treener, vastne Valga aukodanik Ülo Mere valutab südant spordielu oleviku ja tuleviku pärast. Vaatamata soliidsele eale, töötab ta treenerina ning osaleb ka ise erinevatel jõukatsumistel.

Tänavused maakonna kaunimad kodud selgusid tugevas konkurentsis. Kõigi konkursile esitatud kodude omanikud on enamasti vaid oma kaht kätt ja vähest vaba aega kasutades suutnud luua suurepärase tulemuse ning arendavad seda üha edasi.

Hiljutisest alkoholituru uuringust selgus, et Eesti elanikud tarbivad alkoholi keskmiselt üle kümne liitri aastas. Võrreldes naaberriikidega on vägijoogid meil hõlpsasti kättesaadavad.

Valga muusikakooli aastatepikkused tegemised on jätnud olulise jälje nii Eesti kui Valgamaa kultuuriajalukku. Koolist on saanud tuule tiibadesse paljud tuntud heliloojad, pillimehed ja muusikapedagoogid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles