Uuring seab rongiliikluse pealinnade vahel küsimärgi alla

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia-Valga reisirong
Riia-Valga reisirong Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavanema Margus Lepiku initsiatiivil kohtusid Tallinna–Riia raudteetrassile jäävate maa- ja omavalitsuste esindajad neljapäeval majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) raudteespetsialistidega, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.
 

Kohtumise eesmärk oli arutada rongiliiklust Tallinna–Valga–Riia suunal ja Riiast kaugemale Euroopasse. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tellimusel koostatud tasuvusuuringu kohta tegi ettekande AS Positium LBS esindus.

Uuringu kohaselt pole kommertsliin antud marsruudil tasuv ei finantsiliselt ega sotsiaalmajanduslikult. Samas tõdesid asjaosalised, et uuringus on jäetud arvestamata mitu asjaolu, mis võivad liini edukaks muuta. Oldi nõus asjaoluga, et Valga- ja Tartumaa elanikele avardaks avatav liin liikumisvõimalusi nii siseriiklikult kui rahvusvaheliselt.

«Uus Koidula piirijaam ja raudteeharu võimaldavad taastada rahvusvahelise raudteetranspordi Riia ja Tallinn ning Riia ja Peterburi vahel. Piirkonna inimestele tähendab see kindlasti kiiremat ligipääsu Tallinna, Tartu ja Riia lennujaamadele,» sõnas Margus Lepik.

Kohtumisel kinnitasid MKMi esindajad oma valmisolekut teemat edasiselt analüüsida, arvestades rongiliini käivitamisel just siseriikliku liikluse vajadust.

Väljaehitatud rongiliikluse taristu vajadust ja osatähtsust kinnitab asjaolu, et ka riigivisiidile Lätti suundub Eesti Vabariigi president järgmisel nädalal just rongiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles