Valgas käis kõva grillimine

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti meistrivõistlused grillimises
Lõuna-Eesti meistrivõistlused grillimises Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga keskraamatukogu esisel platsil toimusid laupäeval Lõuna-Eesti meistrivõistlused grillimises – Grillfest 2012. Kohal oli kümme võistkonda.

Võistlesid toiduhuvilistest ja hobikokkadest moodustatud Lõuna-Eesti regiooni võistkonnad: omavalitsused, ettevõtted, õppeasutused, organisatsioonid, pere- ja sõpruskonnad ja teised.

Valga gümnaasiumi esindus paistis silma sellega, et neil oli kaasas oma väike ergutusansambelgi. Eristuti sellegagi, et pakuti omaküpsetatud leiba. Nagu selgus, oli selle küpsetanud kooli emakeeleõpetaja Hanna Albi. Fantaasiavoorus saadi kolmas koht, kusjuures teine koht jäi vaid punkti kaugusele.

Rõõmu koori kollastes särkides grillijad pakkusid koorijuht Sirje Pässa sõnul nii kooriliikmete kodus valmistatud salateid kui kurke. "Väga palju rahvast käis meie boksis. Toitsime vist pool Valga linna ära. Mõni sai kindlasti kõhu päris täis," oli Päss üritusega rahul.

Rõõmu koori esindus lahkus ürituselt nelja auhinnaga. Teine koht saadi nii searibi- kui fantaasiavoorus, samuti üldarvestuses. Samuti kuulus neile fantaasiavooru esitluse eripreemia.

Grillfesti üleriigilisele lõppvõistlusele, mis toimub 9. juunil Pärnus, pääseb aga kolme vooru kokkuvõttes parimaks osutunud võistkond Grillisemud. Peakorraldaja Auris Rätsepa kinnitusel oli Tartust pärit võistkonna puhul tegu Eesti teadolevalt suurima grillivõistkonnaga, kuhu kuulub ligi 15 inimest, samuti on tegu mulluste Eesti meistritega.           

Kolmandaks jäi üldkokkuvõttes Grillisemude ja Rõõmu koori järel Salome Tartu esindus.

Korraldaja Auris Rätsep jäi üritusega rahule. "Osalesid igati tasemel võistkonnad. Eriti hea meel on uute noortevõistkondade ilmumise üle, nagu Valgas oli Tankla. Samuti uute tegijate üle, kes kohe auhindu pälvisid, Valgas olid need segakoor Rõõm ja Salome Tartu."

Erilise üllatuse valmistas Rätsepale aga lätlaste võistkond Valka kihelkonnaduuma, kes saavutas Talleggi kanalihavoorus esikoha. Teiste voorude võidud läksid võistkonnale Grillisemud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles