Arstilepääsu peab tihti kaua ootama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla
Valga haigla Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haigekassa avaldas esmakordselt aruande, mis sisaldab haiglavõrgu arengukavva kuuluvate haiglate lõikes võrreldavaid andmeid.

Aruanne on haiglate, arstlike erialaseltside ja haigekassa mitmeaastase koostöö tulemus.

Selgub, et keskmiselt pääses Eesti haiglates lubatud ajal eriarsti plaanilisele vastuvõtule 62 protsenti pöördujatest, üks protsent pidi ootama üle lubatud ooteaja raviasutuse vähese võimsuse tõttu ning 37 protsendil juhtudel venis ooteaeg üle lubatud aja patsiendi valikul.

Piirkondlikes haiglates – Põhja-Eesti regionaalhaiglas, Tallinna lastehaiglas ja Tartu ülikooli kliinikumis – pääses keskmiselt 52 protsenti patsientidest vastuvõtule lubatud ajal ning peaaegu alati kulus selleks üle lubatud aja tingituna patsiendi valikust.

Aruande kohaselt pääses üldhaiglates keskmiselt lubatud ajal vastuvõtule 82 protsenti. Üle lubatud ooteaja pidi haigla vähese võimsuse tõttu ootama kuus protsenti ning patsiendi valikust tingituna 11 protsenti.

Jõgeva, Lõuna-Eesti, Põlva, Rapla, Hiiumaa ja Narva haiglates pääsesid kõik patsiendid vastuvõtule lubatud ooteajal.

Samas pidi haigla vähese võimsuse tõttu lubatud ooteajast kauem arstile pääsu ootama Valga haiglas 24, Rakvere haiglas 17 ja Viljandi haiglas 12 protsenti patsientidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles