Sügiseks saab muuseumihoone uue ilme

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muuseumi fassaaditööd
Valga muuseumi fassaaditööd Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muuseumi tagakülg saab lähiajal värskema ilme. Nagu ütles töid koordineeriva Riigi Kinnisvara Altsiaseltsi (RKAS) kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm, on plaanis soojustada maja tagumine ja külgmise osa fassaad ning pööningulagi ja rekonstrueerida kütte- ning ventilatsioonisüsteem.

«Tööde teostamiseks korraldati avatud hankemenetlusega riigihange, et leida madalaima hinnaga pakkuja,» selgitas Idnurm. «Selle tulemusena teostab töid Jaagor Grupp OÜ.»

Idnurme kinnitusel on maja taga- ja külgmine osa aja jooksul kõvasti kahjustada saanud. «Niiskus oli tunginud soojustuskihti ja seepärast tuleb eemaldada kogu soojustuskiht ning kogu sein uuesti soojustada.»

Muuseumi raamatupidaja-haldusspetsialist Meriliis Pärnik-Pernik kinnitas, et kuigi ehitustööd tekitavad pisut lärmi, ei sega need asutuse töörütmi.

Tööde tulemusena peaks hoone ülalpidamiskulud märgatavalt vähenema.

Septembrini kestvate ehitustööde maksumus on Madis Idnurme kinnitusel ligi 260 000 eurot ning kõik kulud kaetakse CO₂ kvoodirahaga.

RKAS on CO₂ heitmekvoodi müügist saadava raha eest renoveerinud energiasäästlikumaks 136 hoonet üle riigi. Tööd käivad 240 objektil ning 78 hoone soojustamiseks on välja kuulutatud ehitushanked.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles