Pärandihoidja sõled leidsid taas omanikud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavused tunnustatud Vairi Niinep (vasakult), Merle Soonberg, Helju Keskpalu, Gerta Vister ja Virve Sinisalu koos kandlemängija Koidu Ahkiga.
Tänavused tunnustatud Vairi Niinep (vasakult), Merle Soonberg, Helju Keskpalu, Gerta Vister ja Virve Sinisalu koos kandlemängija Koidu Ahkiga. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Pühapäeval Valga kultuuri- ja huvialakeskuses toimunud tänuüritusel andis Valgamaa rahvakunsti ja käsitöö keskselts üle järjekordsed pärandihoidja sõled.

Pärandihoidja sõlg on Valgamaal esemelist ja rahvakunsti valdkonda väärtustav aastaauhind, mida antakse välja viies kategoorias: elutöö, rahvamuusika, rahvatantsu, käsitöömeistri ning lootustandva noore rahvakunstniku auhind.

Tänavu pälvis noore rahvakunstniku auhinna Lüllemäe põhikooli muusikaõpetaja ja ringijuhendaja Vairi Niinep. Käsitöömeistri auhinna vääriliseks osutus Tõrva kunstistuudio juhendaja Gerta Vister.

Rahvatantsu alal pälvis auhinna Virve Sinisalu ning rahvamuusika alal Merle Soonberg.

Pärandihoidja sõlg elutöö eest anti aga üle kauaaegsele kultuuritöötajale ja ajalehe Valgamaalane endisele reporterile Helju Keskpalule.

Rahvatantsu alal pälvis möödunud aastal tunnustuse Inna Kallas, rahvamuusika alal Varju Teder, käsitöö alal Andres Oreškin, noore rahvakunstnikuna Margit Tali ja elutöö eest Maie Riitsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles