Piirilaat kogus raha linna ilme parandamiseks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka heategevuslik piirilaat
Valka heategevuslik piirilaat Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 5. mail toimub Lätis Valkas kümnes heategevuslik piirilaat, teatati Valga linnavalitsusest.

Lisaks kauplemisele ja kultuuriprogrammile küpsetavad laada ajal traditsiooniliselt vorste kahe piirilinna juhid ja teised avalikkusele tuntud isikud. Vorstide müügist saadav tulu annetatakse heategevuseks – Valka linna heakorrastamiseks.

Meelelahutust pakuvad nii Valga kui Valka lauljad ja tantsijad. Valga kultuurikollektiividest on esinemas tantsutrupi EveMar ning kultuuri- ja huvialakeskuse huviringide line-tantsijad, laulu- ja tantsuansambel Oduvantšiki, kantritantsutrupp Elujõud ja Ukraina laupäevakooli Kalõna ansambel.

Valka linna esinejatest on valgalastele tuntumad rahvatantsuansambel Aija, rahvamuusikaansambel Sudmaliņas, lauluansambel Campari ja folklooriansambel Nāburgi.

Valka turismiinfobüroo juhataja Liene Bērziņa sõnul on piiriülese laada idee ja eesmärk muutumatult heategevus, mistõttu kõik müügiplatside rendist, loterii ja heategevuslike praevorstikeste müügist saadud tulu annetatakse igal aastal ühele konkreetsele eesmärgile.

Eelnevatel aastatel on raha annetatud laste mänguväljaku ehitamiseks, laste- ja noorte huvikeskusele uute toolide ostmiseks. Laada müügitulude eest on hangitud ka Valka muusikakoolile akordion ja helisüsteem, mille vahendusel iga päev kindlatel kellaaegadel kostub üle kogu linna lauluke «Teici, teici valodina», mis on Janis Cimze töödeldud Läti rahvalaul.

Saadud tulud on suunatud ka linna skatepark`i rajamiseks ja inventari hankimiseks, samuti Valka linna turu müügipindade heakorrastamiseks – uute müügilaudade hankimiseks. Eelmisel aastal saadud tulu läks kogude täiendamiseks Valka kihelkonna raamatukogudes.

Selle aasta heategevusliku eesmärgi väljaselgitamiseks korraldatud hääletuse tulemusel paigaldatakse Valka kesklinna puhkepingid ja prügikastid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles