Päästjad jõudsid sündmuskohale liiga hilja

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja praktiliselt hävis tules.
Maja praktiliselt hävis tules. Foto: Valgamaalane

Teisipäeval, 1. mail kell 22.03 sai häirekeskus teate elumaja põlengust Valgamaal Tõrva linnas Araku tänaval.

Enne päästjate saabumist päästis tulekahju märganud mees põlevast majast ühe mehe ning üks mees pääses iseseisvalt hoonest välja.

Kohalikud on juhtunust šokeeritud. Sündmuskohal viibinud pealtnägijate sõnul saabusid päästjad sündmuskohale mitukümmend minutit pärast väljakutse tegemist. Majja jäänud meesterahvas oli ka appi karjunud, kuid kuna maja oli leekides, ei saanud kohapeal viibijad teda päästma minna.

Samal ajal aga oli maakonnas veel mitu põlengut. Päästeameti teatel kutsuti Tõrva päästjad kell 21.19 Õru valda Õlatu külla, kus oli puhkenud kulupõleng, mis ohustas ka metsa.

Kell 21.12 teatati aga saunapõlengust Lüllemäel, mida sõitsid kustutama päästjad Valgast, Antslast ja Karula vabatahtlikust komandost.

Tõrvasse jõudsid pealtnägijate kinnitusel esimesena kohale päästjad Mustla komandost ja seejärel Abja-Paluojalt.

Ka päästeamet kinnitas, et esimesena jõudsid kohale Mustla päästjad, umbes 25 minutit peale väljakutse saamist.

Tõrva päästjad olid samal ajal teisel väljakutsel, Õru vallas Õlatu külas, kus põles umbes 1,5 hektari ulatuses kulu, sellest umbes 0,7 hektari ulatuses metsaalune. Tõrva päästjad tulid Araku tn elumaja tulekahjule otse sellelt väljakutselt.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Evelin Uibokand selgitas, et pääste väljakutseid teenindatakse nii, et sündmusele sõidavad lähima päästekomando päästjad. Kuna Tõrva päästjad olid hõivatud, siis lähima järgmise komando päästjad on Mustlas.

Päästjate saabudes oli elumaja (8X10m) katus juba sisse kukkunud ja hoone põles lahtise leegiga. Kustutustööde käigus leiti majast hukkunud mees. Elumaja praktiliselt hävis tules.

Sündmuskohal töötasid päästjad Tõrvast, Mustlast, Valgast, Abja-Paluojast. Päästetöid juhtis Valga operatiivkorrapidaja.

Siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimispoliitika osakonna nõunik Tauno Suurkivi sõnas aga, et kirjeldatud juhtumi puhul on tegu mitmete halbade asjaolude kokkulangemisega ning ennetustöö kaudu on neid ka võimalik ära hoida.

Täna hommikul uudistasid sündmuskohta mitmed kohalikud ning ühe seal viibinud mehe sõnul oli hukkunu tema tuttav. «Miks nad teda ometigi ei aidanud?» oli meesterahvas juhtunust šokis.

Ta rääkis ka, et majja jäänud meesterahvas oli ka maja peremees.

Täna päästeametilt saabunud teate kohaselt on tulekahju tekkepõhjus veel selgitamisel.

Sündmuste käiku ja osapoolte kommentaare loe lähemalt neljapäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles