Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa Omavalitsuste Liit valis enda tegevjuhiks sotsiaaldemokraat Rein Oru, kes peab maakonna omavalitsuste koostööd heaks, kuid näeb ka arenguruumi.

Valga Korvpallikool võttis lõppenud hooaja kokku. Tõdeti, et klubi kehva seisu tõi järjepidevuse puudumine. Positiivsena toodi aga välja, et peatreenerina jätkab ilmselt Varis Krūmiņš.

Eesti Hobusekasvatajate Seltsi (EHS) liikmed saadavad mitmele asutusele pöördumise, kus laidavad MTÜ Vana-Tori Hobuse Ühingu taotlust saada tunnustus vana-tori suuna tõuraamatupidajana.

Tartu maakohus hakkas esmaspäeval teistkordselt arutama mitmes kuriteos süüdistatava Lõuna prefektuuri endise tipp-politseiniku, Valgast pärit Marek Tiiratsi süüasja.

Peatselt hakatakse Valgamaa linnades tänavaid lappima. Otepääl ja Tõrvas plaanitakse sellega ühele poole jõuda mais, Valgas juuni alguses.

Tõrva kammersaal oli laupäeval lõõtspillihelide lummuses. Pillid panid helisema Põlva lõõtsakoolis õppijad Heino Tartese juhendamisel.

Pärnu Tervise kultuurikeskuses toimunud vabariiklikult harrastussolistide võistlusel Seeniorlaul esines edukalt valgalane Viktor Norman, pälvides oma vanusegrupis teise koha.

Teisipäeval oli Valga kultuurikeskuses Jazzkaare kontsert, mille sisustas Laura Põldvere Group, kes hiljuti oli endale valinud nime Saatuslikud Munad. Laval oli palju tehnikat ja pille, nende juurde tuli seitse noort muusikut.

Laupäeval Helmes korraldatud võistlusmatkast Väle Jänes võtsid osa noored Kaitseliidu Sakala, Harju, Pärnu ja Järva malevast, samuti Tartu-Valga ühisvõistkond. Rajale läks 36 võistkonda, kes ka edukalt lõpule jõudsid.

Valga gümnaasiumi ja Pärnu Vanalinna põhikooli õpilased koos õpetajatega veetsid kaks elamusi täis päeva Võru- ja Põlvamaal.

Suur teatrisõber tuli laupäeva hommikul kell üheksa Valga kultuurikeskusse, vaatas ära kõik kümme etendust ja kuulas veel südaöösel žürii arvamust nähtu kohta. On, mida mäletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles